Bakan Özlü Açıkladı! Yerli Otomobil Türkiye'ye Ne Kazandıracak?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobille ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Özlü, yerli otomobil projesinin 15 yıl içinde Türkiye'ye 50 milyar avroluk yarar sağlayacağını söyledi.

22.06.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-12:07) Bakan Özlü Açıkladı! Yerli Otomobil Türkiye'ye Ne Kazandıracak?

Bakan Özlü, Türkiye'nin Otomobili Projesi çerçevesinde 15 senelik dönemde 3,2 milyar avroluk yatırım yapılmasını tahmin ettiklerini söyleyerek, "Bu projenin Türk ekonomisine faydası 50 milyar avro olacak. Bunlar tahmin değil, bir fizibilite çalışması neticesi ortaya çıkmış tutarlardır." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündem ile alakalı açıklamalar yaparken, soruları cevapladı.

Bakan Özlü, dizayn ettikleri otomobilin dijital teknoloji ve akıllı sürüş teknolojisi ile donatılmış geleceğin otomobili olduğuna dikkat çekerek, bu aracın elektrikli olacağını, artık içten yanmalı motorların sonunun geldiğini söyledi.

Dünyanın birçok gelişmiş devletinde ilerleyen senelerde içten yanmalı motorlara sahip araçların kent merkezlerine girişinin yasaklanacağın ifade eden Özlü, büyük şirketlerin bütünüyle elektrikli otomobil imal etmek amaçlı planlama yaptıklarını söyledi.

Özlü, Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde yalnızca devletin olmadığına dikkat çekerek, burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) içinde olmak üzere, özel sektörün 6 firması olduğunu hatırlattı.

Bunların ihracat gerçekleştiren, Türkiye çapında gelişmiş bayileri olan, dünyayı izleyen firmalar olduğuna dikkat çeken Özlü, "Muharrem İnce, bu firmalardan herhangi bir tanesini arayıp sorsa doğruyu öğrenebilirdi. Fakat muhalefet çalışmıyor, tembel, okumuyor, düşünmüyor. Dedikodu diye ifade edilen sözlerle muhalefet ediyor. Bu sebeple Muharrem İnce'nin söyledikleri gerçeği ifade etmiyor. Bizim projemizle alakalı biraz uğraşsa, okusa sanki daha doğru olur diye düşünüyorum." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal