Bakan Nureddin Nebati İş Dünyası Temsilcileriyle Bir Araya Gelmişti! O Toplantıdan 10 Önemli Mesaj Duyuruldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantını 7 saatlik zirvesinde 10 önemli mesaj öne çıkarken iki de müjdeli haber duyuruldu.

11.12.2021-18:15 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-09:17) Bakan Nureddin Nebati İş Dünyası Temsilcileriyle Bir Araya Gelmişti! O Toplantıdan 10 Önemli Mesaj Duyuruldu!

Bakan Nurettin Nebati, iş insanlarıyla bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıda, kamu projelerini üstlenen işletmelerin rahatlaması için ilave farkı kararnamesi çıkarılacağını ve kurumlar vergisinin makul oranlara indirileceğini duyurdu. Nebati, son zamanlarda gündemde olan faiz indirimiyle ilgili olarak kararından kesinlikle geri dönüş olmayacağını ifade etti.

Bakan Nebati, iş dünyasından birçok kişiyle bir araya gelerek basına kapalı olarak başlayan toplantıda, mevcut ekonomik durum, yeni ekonomi programı, gelecekte atılacak adımlar, yatırım, üretim ve istihdam konusunda neler yapılabileceği konuları ele alarak iş dünyasının taleplerini değerlendirdi. 

EKONOMİN GÜÇLÜ VE KIRILGAN YANLARI

Bakan Nebati, iki saatlik süren sunumunda Türkiye ekonomisinin güçlü ve kırılgan yanlarına dikkat çekti. Bununla birlikte, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat artışını teşvik ederek cari işlemlerden dengesinde kalıcı iyileşme sağlama amaçladıklarını ifade etti. 

SERMAYE KISITLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

İş dünyasından birçok kişinin katıldığı toplantıda, sermaye kısıtlamalarına ve dövize yönelik bir müdahale olup olmayacağını sorması üzerine Bakan Nebati, ‘Serbest piyasa bizim vazgeçilmezimiz. Serbest piyasa kuralları içerisinde ne kamu yönetiminin ne de reel sektörün, bireylerin, yönetilenlerin farklı bir şekilde hareket etmesi beklenemez, beklenmemelidir’ yanıtını verdi. 

FİYAT FARKI KARARNAMESİ

Toplantıda kamu projelerinin üstlenen işletmelerin zorlandığını belirten iş insanları, ilave fiyat farkı kararnamesi çıkarılmasını, şartsız tasfiye ya da devir hakkı verilmesini talep etti. Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati fiyat farkı kararnamesinin çıkacağını, şu anda üstünde çalışma yapıldığını duyurdu.

Tasfiyeye karşı olduğunu belirten Bakan Nebati, devir alternatifini düşüneceği yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Bununla birlikte kurumlar vergisinin makul oranlara indirileceğini söylediği kaydedildi.

TOPLANTIYA KİMLER KATILMIŞTI

İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı olarak başlayan toplantıya Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanı ve iş insanı Nihat Özdemir, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın aralarında bulunduğu birçok iş insanı katılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal