Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Ekonomik Yol Haritası!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati göreve gelmesi ile birlikte yayınladığı mesajda ekonomik yol haritasını açıkladı.

02.12.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-16:32) Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Ekonomik Yol Haritası!

Son dakika gelen bilgilere göre yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati göreve gelmesi ile ilgili ilk mesajı yayınladı.

Dün gece Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın affını istemesi üzerine yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olmuştu.

NUREDDİN NEBATİ'DEN İLK MESAJ

Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını istemesi üzerine göreve gelen Nureddin Nebati konu ile ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi; "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah."

NUREDDİN NEBATİ GEÇTİĞİMİZ HAFTA EKONOMİ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELER YAPMIŞTI

Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi modeli hakkında yorumlarda bulunan Nureddin Nebati konu hakkında şu sözleri söylemişti; "Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir."

KUR BASKISI AZALACAK

Yaptığı açıklamaların devamında, artan kur ve enflasyon oranlarının kısa bir süre içinde düşüşe geçeceğinin altını çizen Nureddin Nebati açıklamalarının devamında şu sözlere yer vermişti; " Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, ham madde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu sayede hem enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız hem de istihdamın artmasını sağlayacağız. Yakın ekonomik sürece baktığımızda 2019 yılında Çin'de başlayan Kovid-19 salgınına rağmen, IMF'ye göre, 2020 yılında G20'de büyüyebilen iki ekonomiden birisiyiz. Fakat herkesin bildiği gibi ekonomimizin en büyük sorunu cari açıktır. Bu da bizi hep dış borca bağımlı tutmuştur."

TÜRK LİRASINA YAPILAN SALDIRILAR EKONOMİYE ZARAR VERMEYECEK

Yaptığı paylaşımların devamında dış güçlerin ve faiz lobilerinin Türk lirasına yaptığı saldırılardan bahseden Nureddin Nebati konu ile ilgili şu ifadelere yer vermişti; "Düşük faiz politikamız sonucu TL'ye yapılan manipülatif ataklar ekonomimize ciddi zararlar veremez. Örneğin; bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranı yasal ve hedef oranın oldukça üzerindedir. Bunun yanında bankacılık kredilerinin geri dönüşlerinde hiçbir sıkıntı yoktur."


DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASI DEVAM EDECEK

2013 yılından beri Türkiye'nin düşük faiz ekonomisi ile ilerlediğini aktaran Nureddin Nebati konu ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı; "2013'ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız. Milletimizin bağımsızlığı için verdiğimiz mücadelede olduğu gibi, bugün de Milletimiz ile elbirliği içinde ekonomimizin bu bağımsızlık mücadelesinden de Allah'ın izni ile zaferle ayrılacağız."

PANDEMİ SONRASI TÜRKİYE ŞAHA KALKACAK

Pandemi sebebi ile yaşanan ekonomik zorluklardan bahseden Nebati, Türkiye'nin genç nüfusu sayesinde pandemi sonrası hızla büyüyeceğini belirterek açıklamalarını şu sözlerle noktalamıştı; "Bu politikamıza yönelik manipülatif kur ataklarının olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunlarla mücadelede, tüm kesimlerin, bize dikte edilmiş 'yüksek faiz, düşük enflasyon' politikasının yanlışlığını yapısal cari açık veren ülkemiz özelinde tekrar değerlendirmelerini öneriyorum. Sonuç olarak, pandemi sonrası dönemde de ülkemiz genç nüfusu, kalifiye işgücü, modern lojistik altyapısı, gelişen teknolojisi ve düşük faiz ortamı gibi birçok cazip yatırım olanaklarıyla istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürecek ve pozitif ayrışmaya devam edecektir."

NUREDDİN NEBATİ YEMİN ETTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda göreve başlamadan önce yemin etti.

HAZİNE BAKANLIĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yemin etmişti. Ettiği yemin sonrası devir teslim törenine katılan Nureddin Nebati resmen göreve başlamış oldu. Devir teslim töreninde konuşan Nureddin Nebati konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu sözlere değindi; "Makamlar gelip geçici, önemli olan yapılan hizmetler. Türkiye salgın sürecinde salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi haline geldi. Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye misyonu ile yeni bir yola girdik, en önemli öncelik "yüksek faiz olmayacak." İşçinin de kendisini patron olarak hissettiği bir söylem geliştiriyoruz. İnsanların öncelikli olduğu ekonomi politikamız olacak. Önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdam olacak. Öngörülebilir piyasanın daha fazla anlam kazandığı adımlar atacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal