Bakan Nebati 20 Aralık Gecesini Anlattı: 'Döviz Düşüşünü Görünce Kıpır Kıpır Oldum'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası dövizde yaşanan şok düşüş gecesinde yaşananları ve hissettiklerini anlattı.

30.12.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-11:39) Bakan Nebati 20 Aralık Gecesini Anlattı: 'Döviz Düşüşünü Görünce Kıpır Kıpır Oldum'

Bakan Nebati, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunucusu olduğu Tarafsız Bölge programına katılarak ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrası döviz kurunda yaşanan düşüşle ilgili hissettiklerini ve o gece yaşananları anlattı. 

20 ARALIK HAYATIMIN GECESİYDİ

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunucu olduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Bakan Nebati, döviz kurunun şok düşüş yaşadığı geceyi ‘20 Aralık hayatımın gecesiydi’ ifadeleriyle tanımladı. 


20 ARALIK ÖNEMLİ BİR GÜN

Konuk olduğu programda döviz kurunun düşüş yaşadığı günde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının sebep olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Bu salınım çok uzun sürmeyecek. 3 ay süre ile açıkça Türkiye'nin makroekonomik göstergeleriyle bağdaşmayan, yapay bir fırtına estirildi. Dolar 18 liralara kadar geldi. 20 Aralık önemli bir gündür, Cumhurbaşkanımızın manifestosu doları 18 liradan 11 liralara kadar gelmesine sebep oldu. O gece dolaylı, dolaysız hiçbir şekilde müdahalede bulunulmadı. Vatandaş bir yarışa girdi ve dövizini bozdurmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Biz dış saldırı yapılacak bütün yolları kapattık. Çok net şekilde işimize hakimiz’ dedi. 

DÖVİZİN DÜŞÜŞÜNÜ GÖRÜNCE KIPIR KIPIR OLDUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Aralık günü yaptığı açıklamaların ardından döviz kurundaki şok düşüşü değerlendiren Bakan Nebati, ‘Cumhurbaşkanımızın kürsüye gelip çıkışından hissediyorsunuz onu. Bir şeyler oluyor. Bir özgüvenle gelmiş, inanmış. Faiz artırılmadan bu işlerin olacağını büyük bir özgüvenle söylüyor ve biz bekliyor. Sözü bitiyor ve anında döviz fiyatlarının düşüşü telefonlara geliyor. Konuşmasından sonra dövizin düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, ama bu kadar hızlı beklemiyordum. Arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl? Harika, muhteşem bir şey. Çünkü orada kurumlar yok. 20 Aralık hayatımın gecesiydi’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal