Milli Eğitim Bakanı ‘Uzaktan Eğitime Geçilecek mi?’ Sorusunu Yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron virüsünün ülkemizdeki vaka sayılarında artış göstermesi sonrası gündeme getirilen ‘uzaktan eğitime geçilecek mi?’ sorusuna net şekilde yanıt verdi.

30.12.2021-10:54 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-12:19) Milli Eğitim Bakanı ‘Uzaktan Eğitime Geçilecek mi?’ Sorusunu Yanıtladı

Türkiye'de Omicron varyantı vaka sayılarında artış yaşanması sonrası okulların yüz yüze eğitime devam edip etmeyeceğine ilişkin tartışmalar tekrar gündeme getirildi. Bazı üniversiteler vaka artışı sonrası uzaktan eğitime geçerken, okullar uzaktan eğitime geçecek mi tartışması tekrar gündeme geldi. 'Uzaktan eğitime geçilecek mi?' sorusunu net şekilde yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde yüz yüze devam etme konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Bakan Özer, ‘Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil’ diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, vaka sayılarında artış sonrası gündeme gelen 'Uzaktan eğitime geçilecek mi?' tartışmalarına son noktayı koydu. Okulların kapatılacak son yer olduğuna dikkat çeken Bakan Özer, ‘Ara vermek gündemimizde değil’ ifadelerini kullandı. 

BAKAN ÖZER'DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, dünyada hızlı şekilde yayılan Omicron varyantının ülkemizde vaka sayılarında artışa sebep olması sonrası eğitim konusunda değişiklik yapılıp yapılmayacağıyla ilgili tartışmaların tekrar gündeme getirildiğini söyledi. 


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, görevinin başına geldiği günden itibaren okulların yüz yüze eğitime açılması yönünde kararlı olduğunu ifade ederek, 6 Eylül itibarıyla okulların tüm kademelerinde 5 gün boyunca yüz yüze eğitim gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. 

Bakan Özer, yüz yüze eğitime geçildiği sırada okulların nasıl güvenli ve açık tutulacağı hakkında Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’ndan destek aldıklarını dile getirdi. Özer, ‘Geliştirdiğimiz sistemde sınıf bazlı süreci yönettik, vaka ve yakın temasları takip ederek sadece sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime 10 gün ara verdik. Şu ana kadar süreç oldukça başarılı devam etti. Yaklaşık 4 aydan beri kesintisiz haftada 5 gün eğitime devam edebildik. Bu süreçte okullarda kapatılan sınıf sayısı toplamda yüzde 1'in çok çok altında seyretti. Bugün sadece 1524 sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. 850 bin sınıfımızın olduğu göz önüne alındığında bu rakam oldukça düşük’ dedi.

ÖĞRETMENLERİN AŞI ORANI YÜZDE 94

Öğretmenlerin aşılanma oranlarının yüksekliğinin bu süreçte önemli olduğunu belirten Bakan Özer, ‘En az bir doz aşı olan öğretmen oranımız yüzde 93, en az iki doz aşı olan öğretmen oranımız ise bugün itibarıyla yüzde 89. Aşı olmayıp hastalığı geçirerek antikor oluşturan öğretmen oranımız ise yaklaşık yüzde 5. Dolayısıyla en az iki doz aşı olan ve antikor oluşturan öğretmen oranımız yüzde 94'e ulaştı’ ifadelerini kullandı.  

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin Koronavirüs aşılarının üçüncü ve dördüncü doz oranlarında da giderek yükseldiğini ifade ederek, ‘Bugün itibarıyla en az 3 doz aşı olan öğretmen oranımız da yüzde 36'ya yükseldi. Öğretmenlerimizin aşılanma oranları ülkemiz ortalamasının çok üzerinde olduğu gibi çoğu gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranlarının da üzerinde. Diğer taraftan, öğrencilerimizin de aşılanma oranları sürekli yükseliyor’ dedi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLMESİ TARTIŞMALARINI YERSİZ BULUYORUM

Bu süreçte okulların en son kapatılacak yer olduğunu belirten Bakan Özer, ‘Yeni varyantlar ortaya çıktığında hemen ilk akla gelenin okulların yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz buluyorum’ ifadelerini kullandı. 

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERME GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların yalnızca bir öğrenme ortamı olmadığını deneyimlediklerini dile getirerek ‘Tüm ülkeler, okul dışı ortamlarda önlemleri sıkılaştırarak okulları açık tutmak için her türlü önlemi almaya çalışırken biz de aynı kararlılıktayız. Ancak okul dışı ortamlardaki önlemlere daha fazla ağırlık vermeliyiz. Dolayısıyla, şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil. Elbette süreci yakından takip ediyoruz. Okullarda maske, mesafe ve hijyene daha fazla önem veriyoruz’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal