Bakan Murat Kurum'dan Marmara'daki Eylem Planına Dair Açıklama! Marmara Deniz Salyası Belasından Kurtulacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat talimatı ile Marmara'yı deniz salyalarından kurtarmak için Bakan Murat Kurum ve denize kıyısı olan illerinde Belediye Başkanlarında katıldığı toplantı gerçekleşti.

07.06.2021-10:24 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-11:10) Bakan Murat Kurum'dan Marmara'daki Eylem Planına Dair Açıklama! Marmara Deniz Salyası Belasından Kurtulacak mı?

Marmara denizini etkisi altına alan salyalar sebebiyle İBB'nin hiçbir uğraşını, önlemini görmeyen Devlet erkanı duruma el attı. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiği Millet Bahçeleri açılışında, ''Marmara'yı bu beladan kurtaracağız, talimatı Çevre ve şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a verdim.'' demişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planına dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, ''Katılımcı bir anlayışla, tüm aşamalarını şeffaf olarak gerçekleştirdiğimiz Marmara Denizi Koruma Eylem Planımız'ı Marmara Belediyeler Birliğimizle birlikte Bakanlıklarımız, TBMM Çevre Komisyonumuz, valilerimiz, belediye başkanlarımız, bilim insanlarımızın katkılarıyla hazırladık.'' dedi ve açıklamalarına devam etti.

700 BİLİM İNSANI, 300 KİŞİLİK UZMAN EKİP KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eylem planını hazırlarken 91 noktadan alınan numulerin incelendiğini ifade ederek, ''Çalışmalarımıza; 700 bilim insanı katıldı. Yerel yöneticilerimizle istişare ettik. 300 kişilik uzman ekibimizle, 91 noktadan düzenli olarak alınan numunelerle bilimsel testler yaptık. Çevre laboratuvarlarımızda 100 uzmanla biyokimyasal etütler düzenledik. 20 farklı üniversiteden literatür ve uygulama taraması ile çalışmalarımızın yönünü belirledik. ODTÜ ile ortak çalışmalarımızda farklı pek çok noktadan numuneler aldık. Bilim insanlarımızın gözetiminde 10 noktada yüzey temizliği gerçekleştirdik.'' ifadelerine yer verdi.

'MARMARA HEPİMİZİN'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıklamasının devamında ise şu ifadeleri dile getirdi:

''Marmara'ya kıyısı olan 8 ilimizdeki tüm arıtma ve depolama tesislerinde bilimsel testler yaptık. Uzman dalgıçlarımızla Marmara Denizi'nde kapsamlı incelemeler yaptık. Tüm aşamalarını bilim insanlarımız ve uzman ekiplerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı aynı hassasiyetle sürdüreceğiz. Marmara Denizi'ni eski sağlıklı günlerine kavuşturana dek devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek çalışmaya devam edeceğiz. Marmara hepimizin.'' dedi.

DÜNE KADAR ORTALIKTA GÖZÜKMEYEN İMAMOĞLU YİNE HAZIRA KONDU

Marmara'yı etkisi altına alan deniz salyalarına dair günlerdir herhangi bir açıklama yapmayan herhangi bir faaliyette bulunmayan İmamoğlu, devlet erkanları devreye girince sahalara yine çıktı. Hazıra konmayı adet edinen İmamoğlu, yine bizleri şaşırtmadı. Dün gerçekleştirilen Toplantıya İBB Başkanı İmamoğlu'da katıldı.


MARMARA DENİZ EYLEMİ PLANI KOORDİNASYON TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımı ile toplatı başlamıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımı ile gerçekleştirildi. 

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı TRYP By Wyndham otelde başlamıştı. Toplantıya Bakan Murat Kurum'un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Seddar Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Marmara Denizine kıyısı olan belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.






DENİZ SALYASI TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Marmara Denizi’ni yok olma tehlikesi ile karşı karşıya getiren deniz salyasına karşı temizlik çalışmaları bugün düğmeye basılarak başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekipler, Kadıköy Caddebostan Sahili'nde temizlik çalışması başladı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal