Bakan Kurum ’81 ili kapsayacak’ diyerek duyurdu: Orta gelirlilere konut müjdesi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada orta gelirli vatandaşlara konut müjdesi verdi.

02.11.2022-17:57 - (Son Güncelleme: 02.11.2022-18:02) Bakan Kurum ’81 ili kapsayacak’ diyerek duyurdu: Orta gelirlilere konut müjdesi

Bugün gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından konuşma yapan Bakan Kurum, "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz” diyerek müjdeyi verdi. 

Orta gelirlilere konut müjdesi

DHA'da yer alan habere göre, Bakan Kurum, TBMM'de AK Parti grup toplantısı ardından kamera karşısına geçerek sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 81 ili kapsayacak yeni bir projenin çalışmalarına başlandığını belirten Bakan Kurum, "Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine gençlere. Şimdi inşallah sıra orta gelirde. Onu da yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz. İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20'si bu skalaya giriyor. İnşallah tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz. Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz. Düşük peşinat, uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız, projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal