Bakan Koca’dan kritik seçim açıklaması: İstanbul’a aday olacak mı?

AK Parti’nin 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’da aday göstereceği iddia edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan konu hakkında önemli bir açıklama geldi. İşte detaylar...

22.08.2023-10:56 - (Son Güncelleme: 22.08.2023-17:30)

Tüm Türkiye önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Siyasi partiler yavaş yavaş seçim atmosferine girmeye başlarken özellikle İstanbul’da kimlerin aday olacağı merak edilen konuların başında yer alıyor.

AK Parti’nin İstanbul’da aday göstereceği iddia edilen isimlere son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eklendi.

Bakan Koca İstanbul’a aday olacak mı?

Kulislerde pek çok isim konuşulurken, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul'da aday olacağı iddiası gündem yarattı. Söz konusu iddialar sonrası Bakan Koca'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Mynet'te yer alan habere göre;  Bakan Koca, "İstanbul'a aday mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Bakan Koca Yerel Seçimler

İşine odaklandığının altını çizen Bakan Koca "Gerçekten ben bakanlığa, sağlığa, kendi işime odaklıyım. Asla gündemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor. Benim adıma birileri gündem yapıyor. Bakan olarak yapmam gereken işlerle meşgulüm. Başka bir gündemim yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi olursa ne yapacağı sorulan Bakan Koca, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

"Bu benim gündemimde değil. Cumhurbaşkanımızın gündeminde ne kadar olduğu hiçbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aday sorusuna yanıt

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul adayının kim olacağıyla ilgili soruya yanıt vermişti. Erdoğan "Daha 7-8 ay var. Bu kadar aceleci olursak yanlış olur. İstişare bizim en büyük silahımız. Teşkilatımızın tüm yetkili birimleriyle yapacağız. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hepsiyle istişarelerimizi yapacağız. Önümüze onlar alternatif olarak hangi arkadaşlarımızı çıkarırlarsa, onların içerisinden birinci derecede İstanbul ve Ankara olmak üzere adımlarımızı atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal