Bakan Koca Açıkladı: Gün İçinde Kovid-19 Randevusu Alabilir ve Aşı Yaptırabilirsiniz

Koronavirüsle mücadele en etkili yöntem olana Kovid-19 aşı çalışmaları devam ediyor. Bakan Koca, gün içinde alınan aşı randevusu ile aynı gün aşı olunabileceğini belirtti.

16.06.2021-11:11 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-12:00) Bakan Koca Açıkladı: Gün İçinde Kovid-19 Randevusu Alabilir ve Aşı Yaptırabilirsiniz

Kovid-19 aşı çalışmalarında hızlanan Sağlık Bakanlığı, aşı çalışmalarıyla ilgili her gün yeni bir paylaşımda bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda Kovid-19 aşılama gruplarına yenilerinin eklediğimi paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir paylaşım daha yaptı. Koca’nın açıklamasında, Kovid-19 aşısı için alınan randevular aynı gün içinde yapılabileceği bilgisi yer aldı.

Fahrettin Koca’nın son yaptığı paylaşımda, SGK kaydı bulunan herkesin aşı kovid-19 aşı randevusunu alabileceği bilgisi yer almıştı. Beklenen aşılarında gelmesiyle aşı çalışmaları hız kazanmaya başladı. Kovid-19 aşısı olmak isteyen binlerce kişi, en yakın aşı merkezlerine akın etti.  Aşıya olan talep sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı alanların aynı gün içinde aşı yaptırabileceklerini belirten bir paylaşım daha yaptı. 

RANDEVUYLA AYNI GÜN AŞI DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitte  hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? Gün içinde randevu, gün içinde aşı uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım’ dedi.


KOVİD-19 AŞILAMASINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞILDI

Kovid-19 aşısına olan talebin her gün artması aşıda yeni rekorla neden oldu. Türkiye genelinde uygulanan aşı sayısı 36 milyonu geçti. Birinci doz aşı yapılanların sayısı 22 milyon 54 bin 906'ye, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 13 milyon 951 bin 359'a ulaştı.

Son 24 saatte ise 1 milyon 240 bin 311 doz aşı yapıldığını duyuran Bakan Koca, "1 milyon 240 bin 311 sizce nedir? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk" ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal