Son Dakika! Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor: Aşılama Çalışmaları Konuşulacak

Bilim kurulu bugün toplanıyor. Toplantı saat 16.30’da Fahrettin Koca öncülüğünde başlayacak. Toplantıda gündem konuları ise aşı sevkiyatı ve hız kazanan aşılama çalışmaları olacak.

16.06.2021-10:41 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-11:09) Son Dakika! Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor: Aşılama Çalışmaları Konuşulacak

Son dakika haberine göre Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 16.30’da bir araya geliyor. Yapılacak olan toplantı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde ve diğer katılımcılar ile video konferanas yöntemiyle meydana gelecek. 

TOPLANTIDA AŞI SEVKİYATI VE AŞI ÇALIŞMALARI KONUŞULACAK 

Meydana gelecek mühim toplantıda değerlendirilecek konular arasında mevcut aşı stoğu ve yeni teslimatlar konuşulacak. Bununla beraber haziran ayı sonrası hız kazanan ve vatandaşlar tarafından yoğunluk yaşanan aşılamadaki güncel durum dile getirilecek. 

PAZAR YASAKLARI KALKACAK MI?

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleşen kabine toplantısı sonrası yeni normalleşme kararları açıklanmıştı. Bu kararlar doğrultusunda cumartesi uygulanan tüm gün kısıtlaması kalkmış ve sokağa çıkma yasağı hafta içi ve cumartesi 22.00-05.00 saatleri içinde uygulama kararı alınmıştı. Hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile Pazartesi sabahı 05.00 arasında uygulanacak ve pazar kısıtlamalarına devam edilicekti. Buna bağlı olarak vatandaşların merak konusu pazar yasaklarının kalkıp kalkmayacağına ilşkin oldu. Yapılacak olan bilim kurulu toplantısında pazar yasaklarının da kaldırılacağı konusunun da ele alınacağı düşünülüyor.

NORMALLEŞME ADIMLARI GELECEK Mİ? 

Bilim Kurulu, son zamanlarda vaka sayılarının ülke genelinde düşüş göstermesine ilişkin kademeli normalleşmede gelişmelerin olacağı ihtimalleri üzerine değerlendirmede bulunması da düşünülüyor. Günlük vaka sayılarında 5 binin altına düşürülmesi için gereken adımların atılacağı ise yine Bilim Kurulu tarafından ele alınacak. 

GELECEK AÇIKLAMA MERAKLA BEKLENİYOR 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleşecek olan toplantının ardından saat 18.30’da YouTube üzerinden canlı yayın ile bağlanarak açıklamalarda bulunacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal