Bakan Fahrettin Koca: Haziran Ayı İtibariyle Bu İş Bitmiştir

Bakan Fahrettin Koca tüm herkesin beklediği aşılara dair açıklamalarda bulundu. Bakan Fahrettin Koca, '' Aşı problemimiz kalmadı, bu iş bitmiştir 20 yaş üstü herkes aşılanacak.''

22.05.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 22.05.2021-09:48)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Uğur Şahin'in videokonferans aracılığıyla katıldığı Bilim Kurulu Toplantısı sonrası, uzun süreden sonra günlük vaka sayısının 10 bin altına düştüğünü ifade ederek ''Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz'' açıklamasında bulunmuştu.

TOPLAM 120 MİLYON AŞI GELECEK

Bakan Fahrettin Koca bunun yanı sıra da müjdeyi vererek, ''120 milyon doz aşının şu ana kadar 6,1 milyonu bize teslim edildi. Haziran ayında 30 milyon olmak üzere temmuz, ağustos ve eylül sonuna kadar yani 4 ayda toplam 120 milyon aşı Türkiye'ye gelecek'' ifadelerini kullandı.

AŞILAR 2. DOZ İÇİN YEDEKLENEMEYECEK

Bu zamana kadar Türkiye'de uygulanan aşılarda, aşıların ikinci dozu yedeklenip tutuluyordu. Belli bir sürenin sonrasında yedeklenen aşılar kullanılıyordu.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, mayıs sonu ve haziran başı itibarı ile gelecek olan 30 milyon aşı için böyle bir uygulama yapılmayacak. Bakan Fahrettin Koca, 30 milyon aşının 30 milyon vatandaşa yapılacağını ifade ederek, ''BioNTech'in birinci dozu, yüzde 78 oranında bir koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Böylece yaza daha güvenli girmiş olacağız. Aşı problemimiz kalmadı'' ifadelerini kullandı. 

HAZİRAN SONUNA DOĞRU İŞARET ETTİ

İkinci dozun ise ikinci parti aşılarla geleceğini belirten Bakan Koca, ''Yani birinci dozu yaptırmış olanlar, temmuz ayında ikinci dozu yaptırmış olacaklar. Haziran'da 20 yaş üstü herkes aşılanacak'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal