Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması: Enflasyonun gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacak

Milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Sorusu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den kritik bir açıklama geldi. Bakan Bilgin konu hakkında ‘’Enflasyonun gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacak’’ ifadelerini kullandı.

11.11.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 11.11.2022-11:04)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumun ardından 2023 asgari ücreti hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘’Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" diye konuştu.

EYT ve sözleşmelilere kadro müjdeleri

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Bakan Bilgin, "Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz." ifadesini kullanırken EYT düzenlemesi hakkında, "Kıdem tazminatları için TİSK'le görüştüm, Oda temsilcileriyle de görüşeceğiz. Emeklilik şartlarının yerine getirilmesine ilişkin kategoriler oluşturuldu. Aynı anda yüzbinlerce kişi emekli olacak. Takvimi Meclis belirler." dedi.

Bakan Bilgin 2023 Asgari Ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda teknik çalışmanın tamamlandığını söyledi. Bakan Bilgin, sosyal taraflarla görüşmelerin ardından teklifin aralık ayının ilk haftasında TBMM'ye sunulacağını ifade etti.

EYT ile ilgili teknik çalışmayı tamamladık. Konuyu sosyal taraflarıyla da görüştükten ve taleplerini aldıktan sonra nihai şeklini vereceğiz. Muhtemelen aralık ayının ilk haftasında Meclis'e sunacağız.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal