Bakan Akar'dan Ermenistan'a Ateşkes Uyarısı

Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı'na Bakan Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov katıldı.

15.09.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-16:25) Bakan Akar'dan Ermenistan'a Ateşkes Uyarısı

Türkiye ve Azerbaycan hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı'nın ''Seçkin Gözlemci Günü", Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un katılımıyla gerçekleştirildi.

AZERNAYCAN SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞME GEREÇKLEŞTİRİLDİ 

Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Önder Şensöz ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve Hasanov'a, Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde tatbikat ve "Seçkin Gözlemci Günü" faaliyetlerine ilişkin kısa bir açıklama geldi.

Kısa bilgilendirmenin sonrasıda Bakan Akar, bölge olarak hassas bir dönemden geçildiğini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

HULUSİ AKAR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Türkiye'nin tüm komşularının toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirten Akar, "Bizim herhangi bir şekilde, birinin hudutlarını ihlal etmek gibi bir niyetimiz asla söz konusu olamaz. Ancak diğer taraftan da karada, denizde ve havada hiçbir şekilde, ne kendi ne de dost ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu çiğnetiriz." şeklinde ifade etti.

Akar, Türkiye'nin etki ve ilgi alanını genişletildiğini ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşadığına değinen Akar, bütün kuvvetlerin yoğun bir çaba ve gayret içinde olduklarını söyledi.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ARASINDA KARDEŞLİK VURGUSU

Ayrıca Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yakın kardeşlik ilişkilerine vurgu yapan Akar, "Azerbaycan'a karşı yapılan tehditleri bize karşı yapılmış olarak algılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akar, 5 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalanan Şuşa Beyannamesi'ni, 2 ülke arasındaki kardeşliğin mühürlenmesi olarak nitelendirdi.  beyannamenin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliğinin geldiği noktayı gösterdiği kadar, bundan sonra izlenecek yol haritasını da ortaya koyduğunu ifade etti.

ERMENİSTAN ATEŞKESE UYMALI

Ermenistan'ın ateşkese uyması temennisinde bulunan Akar, konuşmasına şunları ifade etti:

''Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Aliyev'in Ermenistan'a uzattıkları barış elinin, barışa, huzura gitmek için yapılan teklifin karşılık bulması önemlidir. Fakat maalesef şu ana kadar tam bir cevap alınamadıysa da bazı iz ve emareler var. Bizim amacımız, barış, huzur içinde tarafların hem güven hem de refah içinde yaşamasıdır. Temennimiz, Ermenistan'ın ateşkese uyması, herhangi bir yanlışlık yapmaması ve bölgede ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve istikrarın sağlanmasıdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal