Baharat Soslu Ve Narenciyeli Tavuk Tarifi

Sofralarınızın vazgeçilmezi olan tavuğu hiç böyle yemediniz... İşte baharat soslu narenciyeli tavuk tarifi...

10.01.2020-18:07 - (Son Güncelleme: 10.01.2020-17:57)

Davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak harika bir sosla tamamlanan bu tavuğu kesinlikle denemelisiniz…

MALZEMELER

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kan portakalı
  • 2 adet mandalina
  • 1 adet lime (yeşil limon)

Baharat sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

NASIL YAPILIR?

Baharat sosu için zencefil, yıldız anason ve tarçını bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyip yarım saat bekletin. Portakal, mandalina ve limeyi dilimleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tavuk parçalarını baharatlı sosa bulayın ve narenciyelerin üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve folyoyu alıp tavuklar iyice kızarana dek pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal