Bağırsak kanserini erken teşhis eden belirti hayat kurtarıyor

Dünyada her yıl milyonlarca kişinin yakalandığı bağırsak kanserinde basit yöntemlerle erken teşhis koymak mümkün mü? İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre kanser vakalarının %89’unda görülen belirti ile erken teşhis saptanabiliyor. İşte detaylar...

09.12.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 09.12.2022-12:59) Bağırsak kanserini erken teşhis eden belirti hayat kurtarıyor

Yaygın bir hastalık haline gelen kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Sinsice ilerleyen kanser türlerinden biri olan bağırsak kanserinde  belirtilerinin takip edilmesi erken tedavi için kritik bir öneme sahip.

Bağırsak kanserinin ilk belirtilerinde dışkı renginde değişiklik gözlemlenmektedir. İngiltere merkezli bir çalışmaya göre bağırsak kanser vakalarının %89’unda dışkı rengi değişikliği yaşandığı ortaya çıktı. Bağırsak hastalıklarının başında yer alan dışkı renginde değişikliğinin ciddiye alınması ve olası bir durumda hastanelere başvurulması gerekiyor. 

Bağırsak Kanserinin belirtileri

Bağırsak kanseri, karın ağrısı, şişkinlik, bağırsak hareketlerinde değişiklik dışkı renginde değişiklik ve dışkıda kan görülmesi gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Dışkıda kan görülmesi ve dışkı renginde değişiklik belirtileri bağırsak kanserinde tedavi edilebilir bir aşama olarak kabul edilmektedir.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal