Bademin Ortaya Çıkan Muhteşem Faydası!

Bademin faydaları nelerdir? Badem nelere iyi geliyor? Gibi sıkça aratılan ve sağlığa oldukça faydalı olan badem hakkında tüm merak edilenleri haberimizde topladık.

05.08.2017-13:00 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-18:10)

Bademin faydaları nelerdir? Badem nelere iyi geliyor? Son dönemlerde en sık aratılan soruların başında geliyor. Bol lifli yapıya sahip olan badem, oldukça yararlı yemişlerin başında yer alıyor. 

BADEMİN FAYDALARI NELERDİR?

Bol lifli yapıya sahip olan badem, içerisinde antioksidan ve magnezyum barındırır. Bu nedenle özellikle kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin listelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki bademin diğer faydaları nelerdir? diye merak edenler için şöyle sıraladık;

Cildi Korur

Badem, güneşin zararlı ışınlarından cildi korur. Ve yaşlanmaya karşıtı harika bir etkisi vardır. Ayrıca cildin E vitamini ihtiyacını karşılar.

Kalbi Korur

Bademin en önemli yararlarından biri kalp sağlığını destekliyor olması. Kanda görülen kötü kolesterolü düşürür ve meydana gelebilecek kalp- damar hastalıkları riskini azaltır. 

Zayıflamayı Hızlandırır

Bademin içinde oldukça az karbonhidrat bulunur. Bunun yanı sıra içinde yağ ve posa oldukça fazladır bu da kişide tok tutma özelliği oluşturur. Yağ ve posa içeriği ile kan şekerini dengede tutmak, tokluk sağlamak ve kabızlığı önlemek gibi etkileriyle kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

Kan Şekerini Düzenler

Bir önceki madde de bahsettiğimiz gibi tokluk hissi yaratan badem ayrıca meyve gibi karbonhidrat içeren yiyeceklerin yanında badem tüketilmesi kan şekerindeki ani dalgalanmaları önlüyor.

Kan Basıncını Düşürür

Yapılan bazı araştırmalarda vücutta görülen magnezyum eksikliğinin kan basıncını düşürdüğünü, düşük kan basıncının ise kronik tansiyona ve kalp krizine neden olduğu ortaya çıkmıştır. Badem içeriğindeki magnezyum ile magnezyum eksikliğinin giderilmesine yardımcı olurken, bu risklere karşı koruyor. Ancak kan basıncını yükseltmemesi için tuz ile kavrulmamış çiğ olanlarının tercih edilmesi gerekir.

bademin faydaları

BADEMİ NASIL TÜKET MELİYİZ? 

Peki ama bademi nasıl tüketmeliyiz? Diye soruyor olabilirsiniz. İç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya da badem satın alırken ve tüketimiyle ilgili dikkat edilmesi gerekenleri sizin için anlattı;

-Badem alırken çiğ, kavrulmuş ve tuzsuz tercih etmelisiniz. 

-Kabuklu ve kabuğu kolay ayıklanabilen badem tercih edebilirsiniz. 

-Günde 15 adetten fazla badem tüketmeyin. Gün içinde tüketeceğiniz bademleri ayırın ve ara öğün olarak ara ara yiyin.

-Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluşturuyor.

-Meyveleri tek başına yemektense bademle birlikte yediğinizde glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha tok kalmanızı sağlar.

-Yiyecek bir şey bulamadığınızda da 50 tane bademi bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal