Azerbaycan İsviçre'de yaşanan krize alternatif olmaya hazır: Doğal gazda önemli adım!

Kardeş ülke olan Azerbaycan, İsviçre'de yaşanmış olan enerji krizine alternatif yollar aramaya başlıyor. İsviçre enerji krizi durumunda Azerbaycan'ın gazını elde edecek.

13.04.2022-10:47 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-11:32) Azerbaycan İsviçre'de yaşanan krize alternatif olmaya hazır: Doğal gazda önemli adım!

İsviçre Gaz Endüstrisi Birliği'nden gelen açıklamada Rusya'nın savaşın içinde olmasından dolayı Avrupa'ya gaz talebinde kesinti meydana gelmesi durumunda İsviçre'nin Rus gazı tüketimini aza indirgemek zorunda kalacağını ifade etti. İsviçre, herhangi bir enerji krizi durumunda Azerbaycan'ın gazını elde etmeyi düşünüyor.


Azerbaycan alternatif olmaya hazır

Azerbaycan, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle birden çok ülkenin gaz talebine alternatif olmaya hazırlanmaya başladı. İsviçre Gaz Endüstrisi Birliği'nden (VSG) Thomas Hegglin, Avrupa'ya talebinde herhangi bir kesinti olma durumunda İsviçre'nin Rus gazı tüketimini aza indirgemek durumunda kalacağını belirtti. İsviçre'nin en önemli alternatifi ise Azerbaycan'ın gazıdır. 

Azerbaycan'ın gaz talebinde büyük önemi 

Hegglin gaz talebinden yaşanabilecek kriz durumuna vurgu yaparak sözlerine şunları ekledi: ''Bu duruma hazırlıklı olmamız gerek. Rus gaz talebindeki kıtlık, en kısa zamanda tüketimi azaltmadan Avrupa'da tam olarak telafi mümkün değil. Fakat, bu olay olur ise bile İsviçre'nin büyük bir avantajı olacak. İsviçre Azerbaycan'dan gaz almaya devam edebilecek.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal