Ayşenur Arslan'dan Skandal Sözler: Türk Mukavemet Teşkilatı'nı 'Suikastçı Örgüt' Olarak Tanımladı

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alarak, 'illegal ve suikastçı' bir örgüt olarak nitelendirdi.

10.02.2022-09:45 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-12:42)

Adı sıkça yaptığı gaflar ve skandal açıklamalarla gündeme gelen Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, bir kez daha haddi aştı. Sunduğu programda, terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Arslan, 'illegal ve suikastçı bir örgüt' açıklamalarında bulundu.

Arslan açıklamasında, 'Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu' açıklamasında bulundu. 


RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Söz konusu skandal açıklamaların ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) harekete geçti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkü'nün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" açıklamasında bulundu. 

CHP yandaşı gazeteci Ayşenur Arslan'ın TMT'yi hedef alan hadsizliğine AK Parti kayıtsız kalmadı. Konuya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.


TMT KUVAYİ MİLLİYEDİR

Ömer Çelik yaptığı açıklamada, 'Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü'nün katliam şebekesi olan EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır.' dedi. Cümlelerine şu şekilde devam etti, 'Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır... Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.' dedi. Sonrasında, katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren #TMTKuvayiMilliyedir' açıklamalarında bulundu.


MHP'Lİ KARAKAYA'DAN SERT TEPKİ GELDİ

Arslan'ın sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya da tepki gösterdi.

Karakaya yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

'Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV'den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal' dedi.


AYŞENUR ARSLAN'A SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında bu konuya ilişkin olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları ise şu şekilde:

'Büyük bir yanılgının olduğuna inanmak isterim. TMT KKTC'nin Kuvayi Milliyesidir. Böylesine bir Kuvayyi Milliye dediğimiz TMT'nin illagal işlerle anılması hepimizi üzer. Kıbrıs bir milli politikadır. Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin davasıdır Kıbrıs. İnşallah düzeltici bir açıklama yaparlar. Çünkü dün KKTC'de ve Türkiye'de infial yarattı açıklama.'dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Kıbıs meselesine gelirsek hidrokarbonda gelir paylaşımı. Aslında Rublar evet dese samimi olsa AB'de Rumlara baskı yapsa çok kolay. Hakça gelir paylaşımı gerçekleştirilebilir. Doğu Akdeniz'deki gerginlik de böylece çözülmüş olur. Basit bir hakça paylaşımdan bahsediyoruz.' açıklamasında bulundu.


KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR TEPKİ GÖSTERDİ 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ayşenur Arslan'ın skandal ifadelerine şu şekilde tepki gösterdi:

TMT, efsanevi bir direniş örgütüydü. Kıbrıs Türk halkına karşı saldırılara Türkiye'nin desteği ile kurulan teşkilat Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelmesinde emeği olmuştur.

Merhum Adnan Menderes başbakan Özel Harp Dairesi'ni görevlendirmiş, örtülü ödeneğinden de bu teşkilatın kurulabilmesi için de destekler vermiştir. Fevkalade efsanevi bir direnişle Kıbrıs Türk haklının direnmesinde destek vermiştir.

Bilmeden konuşmamak lazım. 1960'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulduktan sonra da saldırılara yönelik taarruzlara direnebilmiş, 1974'e kadar köylerimizin, evlerimiz yakıldığında, on binlerce insanımız çadırlarda yaşarken direniş ruhuyla varlığımızı sürdürebilme TMT gibi efsanevi bir komutanlığın çok büyük bir katkısı olmuştur. 1 Ağustos 1976'da TMT resmi olarak güvenlik komutanlığına dönüştürülmüştür.

TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI NEDİR? HANGİ AMAÇLA KURULMUŞTUR?

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz aylarda Rumların da hedef aldığı Türk Mukavemet Teşkilatı'nı şu sözlerle tanımlamıştı:

'TMT bir saldırı örgütü değildir. Aksine bir savunma örgütüdür. Terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı koymak adına Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulmuştur. EOKA terör örgütü gibi savunmasız insanları, kadınları, çocukları, yaşlıları katletmemiş, katliam ve soykırım uygulamamıştır. TMT, sadece Kıbrıs Türk halkının varlığını, namus ve haysiyeti ile insanca yaşama hakkını savunmuştur. Ve eğer TMT olmasaydı, Kıbrıs'ta ikinci bir Girit faciası yaşanacak, bir tek Türk bile sağ bırakılmayacaktı. Bu nedenlerle TMT kurucularına ve TMT'nin kahraman neferlerine minnet borcumuz vardır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal