Ayşenur Arslan'dan HDP ile Yan Yana Durmayan CHP'ye Tepki

CHP'nin, HDP ile müzakere ardından ortak basın toplantısına katılım sağlamamasını sert bir dil ile eleştiren Ayşenur Arslan, HDP ile yan yana olmaktan neden geri durulduğunu sorguladı.

07.02.2021-10:53 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-10:53)

Önümüzdeki seçimler için anlaşma zemini kurmak için siyasi partilerde hareketlilik sürüyor.

İttifak çalışmalarında hareketliliğin en sık olduğu yer ise muhalefet partileri.

Geçen cuma günü ittifak müzakereleri için başta Saadet Partisi ile bir araya gelen HDP'nin sonrasında da CHP'nin kapısını çaldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile yanındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

CHP'de parti ziyaretleri ardından her müzakerenin bitiminde rutin olarak gerçekleştirilen ortak basın açıklaması bu defa yapılmadı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha öncesinde partisini ziyaret eden, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ile Meral Akşener ile ikili müzakerenin akabinde kameraların karşısına çıkarak basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı fakat HDP ile kameraların karşısına çıkmaktan bu defa geri durdu.

Toplantı akabinde Mithat Sancar, yanındaki kurul ile beraber basın mensuplarının karşısına çıkarak tek başına açıklamada bulundu.

AYŞENUR ARSLAN ÖFKELENDİ

CHP'nin HDP'ye karşı bu tutumu, muhalefet basınında tepkilere yol açtı. HDP ve CHP münasebetlerinin zarar görmesinden korkan muhalefet tarafı, CHP'yi sert bir dil ile eleştirdi.

O kişilerden birisi de Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan...

Halk TV'de geçen cuma günü yaptığı  Medya Mahallesi programında CHP'nin HDP ile yan yana durmaktan neden çekindiğini sorgulayan Arslan, programda şu ifadelere yer verdi:

"Ortada biliyorsunuz HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, bir yanında HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, diğer yanında HDP Sözcüsü Ebru Günay...Ev sahipleri yoktu! Şimdi biz bu tür buluşmalarda hep görüyoruz. Mesela Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile Babacan ya da Meral Akşener İle Davutoğlu...Hatta küçücük varlığı yokluğu bile oy oranına baktığınızda zor seçilen bazı küçük partiler var. Onların genel başkanlarının kabulünde bile öyle bir şey görüyoruz. Ama burada görmedik."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal