Aybar kar fırtınası tüm yurdu etkisi altına aldı! Hangi illerde okullar tatil edildi? İşte okulların tatil edildiği iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından soğuk hava ve kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. Hangi illerde eğitime ara verildi? İşte okulların tatil edildiği iller…

10.03.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-14:52)

Aybar kar fırtınası, ülke genelinde etkili olmaya başlamasının ardından yurdun bazı illerinde okullar tatil edildi.  

Okulların tatil edildiği iller

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Burdur

Burdur’da yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı. Yeşilova ilçesi Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçe genelinde okullara bir gün ara verildiği kaydedildi. 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: ‘İlçemiz merkez ve köylerinde ilk, orta ve lise dereceli tüm okul ve kurumlarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personeller ve hamileler de belirlenen sürede idari izinli sayılacaktır.’

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Dazkırı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe genelinde taşımalı eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu. 

Konya

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkili olduğu Konya’da görülen yoğun kar yağışı nedeniyle Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yalıhüyük'te eğitim öğretime bir gün ara verildi. Öğrenciler uzaktan eğitime devam ederken kamuda çalışan engelli ve hamile personellerin idari izinli sayılacağı bildirildi. 

İstanbul

Meteorolojinin ‘turuncu’ uyarı verdiği İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının 5 gün süreceği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların Perşembe ve Cuma günü tatil edildiği kaydedildi. 

okullar tatil edildi mi?

Kocaeli

Kocaeli’nde beklenen kar yağışları sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar ile kursların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevlerinin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildiği belirtildi. Bununla birlikte üniversitelerde pazartesi gününe kadar yüz yüze eğitime ara verdi. 

Sakarya

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 10-14 tarihine kadar ara verildiğini açıkladı. 

Bursa

Yurdu etkisi altına alan Aybar kar fırtınası Bursa’da da etkili oldu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, okulların 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini bildirdi. Kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanların da 10-11 Mart 2022 tarihlerinde idari izinli sayılacağı açıklandı.  

Yalova

Yalova Valiliği, yoğun kar yağışının görülmesinin ardından yaptığı açıklamada kent genelinde üniversitede dahil eğitim veren okulların tamamının 10-11 Mart tarihlerinde tatil edildiğini duyurdu.

kar tatili

Bilecik

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmeler kapsamında olumsuz hava şartlarından dolayı 10 Mart Perşembe günü taşımalı eğitime ara verildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

‘Cuma günü tam gün olmak üzere bölgedeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller 1 gün izinli sayılacaktır. Saygıdeğer hemşerilerimizin olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını rica ederiz.’

Ağrı

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışları nedeniyle Ağrı’nın Diyadin, Taşlıçay, Hamur ve Eleşkirt ilçelerindeki köy okullarında eğitim öğretime 1 gün ara verildi. 

Bolu

Bolu’da olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelindeki resmi ve özel okullara 10-11 Mart tarihlerinde tatil edildi. 

Çanakkale

Çanakkale’de yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘Kar yağışı nedeniyle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için Biga, Bayramiç, Çan, Lapseki ve Yenice ilçelerimizde taşımalı eğitime 10.03.2022 Perşembe günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir’ ifadelerine yer verdi. 

Kars

Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde yarın okulların tatil edildiği açıkladı.

 10 Mart okullar tatil mi?

Balıkesir

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren 2 gün süreyle Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk ilçelerimizde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Balıkesir İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine ara verilmesine, engelli ve hamile kamu personelinin aynı tarihlerde idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.’

Düzce

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde önlem kararı alan Düzce Valiliği, kent genelindeki eğitim kurumlarının 11 ve 12 Mart tarihlerinde okulların tatil edildiğini açıkladı. 

Kastamonu

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Sibirya üzerinden gelen soğuk havanın etkili olması beklendiğinden ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitim bir gün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada kentte bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile çalışanların 1 gün idari izinli sayılacağını kaydedildi. 

Samsun

Samsun’da etkili olan yağışların ardından açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaçam, Canik, Havza, Kavak, Salıpazarı Tekkeköy ve Vezirköprü ilçelerinde 10 Mart Perşembe günü okulların tatil edildiği bildirildi. 

İstanbul'da kar tatili

Bitlis

Bitlis’te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ilerleyen saatlerde artarak etkili olması nedeniyle 58 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilikten yapılan açıklamada, Tatvan, Mutki ve Hizan'da okullar ise bir günlüğüne tatil edildiği bildirildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı açıklandı. 

Tunceli

Tunceli’de olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal