Aybar kar fırtınası başladı mı, hangi illerde, ne kadar sürecek? Aybar kar fırtınası etkileri başladı

Sibirya üzerinden yurda giriş yapacağı bildirilen Aybar kar fırtınası İstanbul başta olmak üzere çevre bölgelerde de etkisini göstermeye başladı. En son 1987 yılında görülen şiddetli Aybar kar fırtınasının anlamı da merak edilen konular arasında yerini aldı. Aybar kar fırtınası hangi illerde görülecek ve ne kadar sürecek? İstanbul'da etkisini göstermeye başlayan Aybar kar fırtınasının ne zaman biteceği de milyonların yine gündeminde.

10.03.2022-12:09 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-12:10) Aybar kar fırtınası başladı mı, hangi illerde, ne kadar sürecek? Aybar kar fırtınası etkileri başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerinde Sibirya kökenli soğuk hava dalgasıyla birlikte yurdun bir çok bölgesi Aybar kar fırtınasının etkisi altına girecek. İstanbul genelinde aralıklı olarak süreceği belirtilen kar fırtınasıyla birlikte kar kalınlığının 20 santimi geçeceği söylenirken özellikle İstanbullu vatandaşlar Aybar kar fırtınasının anlamını ve ne zaman biteceğini araştırmaya başladılar.

AYBAR KAR FIRTINASI NE DEMEK?

AYBAR KAR FIRTINASI NE DEMEK?

Sibirya'dan soğuk hava dalgasıyla birlikte gelen Aybar kar fırtınası, geniş bir alanda etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının büyük oranda düşmesine neden olan fırtınaya, heybetli, görkemli anlamı taşıyan 'Aybar' ismi verildi.

AYBAR KAR FIRTINASI NE DEMEK?

En son 1987 yılında İstanbul'da görülen ve yaklaşık olarak 1 ay hayatı felç eden Aybar kar fırtınasının hangi illerde görüleceği de merak konusu olurken Meteoroloji yetkililerinden elde edilen son verilere göre Çarşamba günü başlayacak olan kar yapışlarının ilk önce karla karışık olarak görüleceği daha sonra da Perşembe gününden itibaren de  3 gün süreli kar şeklinde görüleceği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal