Aybar kar fırtınası kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Uzun zamandır beklenen Aybar kar fırtınası Megakent İstanbul'u etkisi altına aldı. Son dönemlerin en etkili kar yağışı olduğu için Aybar ismi verilen yağışın etkisinin ne kadar süreceği merak ediliyor. Peki, Aybar ne demektir? Aybar kar fırtınası ne zaman sona erecek?

11.03.2022-23:41 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-23:41) Aybar kar fırtınası kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Bu sene İstanbul'u etkisi altına alan kar fırtınası hayatı adeta olumsuz etkiliyor. Aybar adı verilen yeni kar fırtınası, son senelerin en şiddetli kar fırtınası olarak tarihe geçti. İstanbul'u etkisi altına alan bu yeni kar fırtınası Aybar ne demek? Aybar kar yağışı ne kadar devam edecek, kaç gün sürecek? İşte Aybar kar fırtınasına dair detaylar...

Aybar anlamı nedir?

Kökeni Sibirya olan Aybar kar fırtınası, ülkemize gelişiyle gündemde yerini aldı. Etki alanının geniş olmasından dolayı bu kar fırtınasına heybetli, görkemli anlamındaki Aybar adı verilmiştir.

Ocak ayının son haftasında yine Megakenti etkisi altına alan kar fırtınasına da Avar adı verilmişti.

 aybar kar fırtınası

Aybar kar fırtınası ne kadar devam edecek? Aybar kar fırtınası ne zaman bitiyor?

Meteoroloji ile küresel tahmin sistemleri raporları doğrultusunda beş gün sonra kar fırtınası etkisini azaltırken, soğuk havanın etkisi Mart ayının sonuna dek devam edecek.

İstanbul ile çevre illerde etkisinin sürmesi beklenen kar yağışı önümüzdeki haftaya dek aralıklar ile devam edecek. Karadeniz'den gelen kütleler İstanbul'u deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK'ler ile vuracak. DEK bantlarının şehirde etkili olduğu anlarda yine yoğun bir kar yağışı yaşanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal