Ayakkabı Vurmasını Engelleyen Yöntemler

Yeni aldığımız ayakkabıları ilk kez giydiğimizde ayağımıza vurarak yara olmasına neden oluyor. Ancak ayakkabı vurmasını ortadan kaldıracak birtakım yöntemler bulunmaktadır. Sizin için ayakkabı vurmasını ortadan kaldıracak yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

16.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:40) Ayakkabı Vurmasını Engelleyen Yöntemler

Çok beğenip aldığınız ayakkabılar çoğu zaman sert ve ayağın şeklini almadığı için vurma ve çeşitli yaralara neden olabilir. Ancak ayakkabı vurmasını çeşitli yöntemlerle engelleyebilirsiniz. İşte ayakkabı vurmasını engelleyen yöntemler…

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, doğal nemlendiriciler arasında en çok tercih edilenlerdendir. Topuklarınıza uyguladığınızda ciltte kabarcık oluşmasına neden olan sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda enfeksiyon oluşmasına karşı cildin korunmasını ve iyileşmesini sağlar. Hindistan cevizi yağını sürtünmeden etkilenen bölgeye veya ayakkabınızın iç kısmına sürebilirsiniz.

ALOE VERA JELİ

Aloe vera jelinin nemlendirici özelliği ayakkabıların neden olduğu aşınmalara karşı cildin korunmasını sağlar. Topuğunuza bol miktarda aloe vera jeli sürüp iyice emene kadar nazikçe masaj yapın. Eğer ayaklarınız zaten su toplamışsa günde iki kez bu uygulamayı yapın.

NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Hem topuklu hem de düztaban ayakkabılarınızın arka kısmına bir miktar nemlendirici sürmek, sürtünmeyi engelleyerek ayaklarınızın su toplamasını önler.

VAZELİN

Ayaklarınıza vazelin sürerek ölü hücrelerden arındırabilir, kabarcıklar gibi yaraların önlenmesine yardımcı olur. Yağlı bir yapıya sahip olan vazelin ayakların kayganlaşmasını ve cildin sert malzemelerle sürekli temas etmesini engeller. Bu nedenle parmaklarınızın uçlarına ve topuklarınıza bir miktar vazelin sürmelisiniz.

TALK PUDRASI

Kötü ayak kokusunun engellenmesi için kullanılan talk pudrası, ayakkabıların rahatsız etmesini engellemek içinde kullanılır. Terlemenin neden olduğu nemin emilmesini sağlar. Bu nedenle ayakkabının topuk kısmına bir miktar talk pudrası serpiştirin.

BUZ TORBASI

Ayakkabı vurmasının neden olduğu yaralanmaları engellemek için yapmanız gereken ilk şey giymeden önce genişletmeye çalışmaktır. Basit bir buz torbası ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Buz torbası ayakkabınızın gerilmesine yardımcı olur. İki tane poşetin yarısına kadar su ile doldurun ve ağzını iyice bağlayın. Daha sonra bu poşetleri ayakkabılarınızın içerisine koyup buzluğa yerleştirin. Donduktan sonra poşetleri çıkartın ve ayakkabınızın ıslaklığını silin. Ayakkabınızın genişlediğini fark edeceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal