Ayak Bileğinde ve Ayaklarda Şişme Sebepleri Nelerdir

Şişmiş ayaklar ve ayak bilekleri çok görülen bir sağlık sorunudur. Bu sorunu tespit etmenin ve tedavi etmenin birçok yolu vardır. Peki, ayak bileğinde ve ayaklarda şişme sebepleri nelerdir? Ayak şişmesinin sebepleri, semptomları ve tedavisi ile bilmek istediğiniz her şeyi haberimizde bulabilirsiniz…

19.06.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-12:58) Ayak Bileğinde ve Ayaklarda Şişme Sebepleri Nelerdir

Ayak şişmesi uzun zaman boyunca ayakta duran, hareketsiz kalan ve yoğun bir tempoda görev yapan kişilerin sürekli maruz kaldığı bir sorunudur. Uzun zaman boyunca devam eden ayak şişmesi, kas rahatsızlıklarını ile birlikte birçok hastalığın da habercisi olabilir. Ayak şişmesi ve ayak bileği şişmesi tipik olarak yumuşak dokularda toplanan sıvı sebebiyle ilerlemektedir. Ayak şişmesi ile alakalı aradığınız bütün detaylar için haberimize bakmanız yeterli… Ayak şişmesi nedir? İşte Ayak şişmesinin sebepleri, semptomları ve tedavisi…

AYAK ŞİŞMESİ NEDİR?

Ayak ve ayak bileği şişmesi vücudun bu kısmında sıvı toplanmasına neden olan periferal ödem olarak tanınır. Yaralanma sebebiyle olmadığı sürece sıvının toplanması genellikle acı hissettirmez. Şişkinlik, yerçekiminden dolayı vücudun alt bölgelerinde genellikle daha yaygındır.

Ayak ve ayak bileği şişmesi daha yaşlı kişilerde sık görülür. Şişlik, vücudun her iki bölgesinde ya da yalnızca bir tarafında ortaya çıkabilir. Alt taraftaki bir veya daha fazla bölge etkilenebilir.

Ayakta ve ayak bileğindeki şişlik çoğunlukla ciddi bir sağlık problemi yapmazken, bir doktora ne zaman gitmeniz gerektiğini bilmek çok önemlidir. Şişlik bazı zamanlar, hemen müdahale edilmesi gereken altta yatan daha önemli bir sağlık problemine işaret edebilir.

AYAK ŞİŞMESİNİN SEBEPLERİ

– Gebelik zamanında,

– Alınan ilaçların yan etkisi olarak,

– Ayakta oluşan bir yaralanma da,

– Karaciğer, böbrek ve kalp rahatsızlıklarında,

– Enfeksiyon durumlarında,

– Lenf damarı probleminde,

– Kan damarlarının tıkanmasında görülür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal