Avusturya'dan Beklenmedik Tam Kapanma Kararı

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son haftalar içerisinde alınan kararların yetersiz olduğunu ve günlük vaka sayılarındaki artıştan ötürü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını söyledi.

19.11.2021-17:43 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-18:09) Avusturya'dan Beklenmedik Tam Kapanma Kararı

Çin'de başlayıp bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs bir ülkeyi daha kötü etkilemeye başlamış durumda. Son günlerde koronavirüsün etkilerinin arttığını belirten Başbakan Schallenberg ile birlikte beraberinde olan heyetle yapmış olduğunu basın toplantısında, alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı.

AŞIYA OLAN İLGİDE İSTENİLEN SEVİYEYE ULAŞILAMADI

Aşı yaptırmış ya da hastalığı geçirmiş kişilere dair sokağa çıkma kısıtlaması uygulamamak adına çok çaba sarf etmiş olduklarını ifade eden Schallenberg, fakat alınan son kararlara rağmen aşıya olan ilgide istenilen seviyeye ulaşılamadığını da sözlerine ekledi.


Schallenberg, bazı siyasi çevrelerin ve çeşitli oluşumların aşı karşıtı olan yaklaşımları sebebiyle vatandaşların aşı uygulamasına katılımında tereddüt etmiş olduğiunu, bunun ülkenin sağlık sistemine yönelik bir 'saldırı' olarak ifade edilen söyleyerek gelinen noktada yoğun bakım hasta sayılarında ciddi bir oranda artış yaşandığını sözlerine ekledi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Vakaların artışı ve  zorlayıcı sokağa çıkma kısıtlaması döngüsünden çıkmak istediklerini belirten Schallenberg, 'Dün zor bir karar aldık. Ülke genelinde 1 Şubat 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi için çalışmalar başlatıldı.' ifadelerini kullandı.

Schallenberg, salgına yönelik durumun ciddiyeti ve sağlık sisteminin korunması adına eyalet başkanları ve uzman isimlerle yapılmış olan görüşme neticesinde ülke genelinde herkesi bünyesinde kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması kararının alınmış olduğunu sözlerine ekleyerek 'Pazartesiden itibaren en fazla 20 gün süresince federal düzeyde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.' ifadelerini kullandı.

20 GÜN BOYUNCA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Avusturya Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da dördüncü dalganın kırılması adına sokağa çıkma kısıtlamasının gerekli olduğunu ifade ederek bazı koşullar haricinde tüm gün uygulanacak olan söz konusu sokağa çıkma kısıtlamasına herkesin tabi tutulacağını sözlerine ekledi.

20 günlük sürenin neticesinde sokağa çıkma kısıtlamasının aşısızlar ve hastalığı geçirmemişlere dair devam edeceğini belirten Mückstein, aşı yaptırmış olan kişilerin oranının yükselmesi gerekmekte olduğunu, bu sebeple de aşı zorunluluğu getirme kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Bu kapanma kararı neticesinde market, eczane gibi zorunlu olan ihtiyaçların giderilmiş olduğu alışveriş yerlerinin haricinde her yer kapanırken uzaktan eğitime geçilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal