Almanya ve Avusturya'dan Türkiye Kararı! Kısıtlama Kaldırıldı

Almanya ve Avusturya, Türkiye dahil 80 ülkeye seyahat uyarılarını kaldırdı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok" dedi.

01.07.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-15:00) Almanya ve Avusturya'dan Türkiye Kararı! Kısıtlama Kaldırıldı

Almanya tatil sezonunun açılması ile birlikte normalleşme sürecinin başlangıcında yeni bir adım daha attı.

Edinilen bilgiye göre Almanya Dışişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede süresinde 17 Mart 2020 tarihinde uygulamaya başlayan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu tamamen ya da kısmen Kovid-19 risk bölgesi olarak sınıflandırılmış 80 ülkeye için seyahat uyarısını kaldırdığını duyurdu.

"OLUMLU GELİŞMELER VAR, KISITLAMALARA GEREK YOK"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptığı açıklamada, "Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok" dedi.

ALMANYA'NIN SEYAHAT UYARI LİSTESİNDE 40 ÜLKE KALDI

Almanya'da bu ülkelerden seyahat kısıtlaması uygulamasının kaldırılmasından sonra seyahat uyarısı bulunan sadece 40 ülke olduğu, Avrupa'da yüksek insidansın görüldüğü ülke olmadığı, ancak İngiltere ve Portekiz'in şu anda virüs varyant alanları olarak listeye alındığını açıkladı.

Almanya Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre, 83 milyon nüfuslu Almanya’dan her yıl 71 milyon kişi tatil yapıyor ve Almanların 50 milyonu tatillerini yurtdışında kullanıyor.

AVUSTURYA DA  KISITLAMAYI KALDIRDI

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, gerçekleşen basın toplantısında bugünden itibariyle uygulanmaya başlayacak yeni seyahat düzenlemesini kamuoyu ile paylaştı.

Schallenberg, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yanında bazı 3'üncü ülkelerin de yeşil listeye dahil edildiğini, risk seviyesi düşük olan bu ülkelerden gelen misafirlerin aşı olmaları, hastalığı geçirmeleri veya negatif test sonucunu ibraz etmeleri halinde Avusturya'ya karantina olmadan girebileceklerine dikkat çekti.

Virüs varyantlarının olduğu çok riskli ülkeler sınıfında listeye adını yazdıran Brezilya, Güney Afrika, Hindistan ve İngiltere dışındaki 3'üncü ülkelerin kırmızı listeden çıkarıldığını ifade eden Schallenberg, iki doz aşı olan ve üzerinden 14 gün geçen kişilerin karantinadan muaf tutulacağının altını çizdi.

KARANTİNA OLMAKSIZIN SEYAHAT EDİLEBİLECEK

Schallenberg, ayrıca daha önce hasta olmuş ve ilk doz aşıyı olduktan sonra üzerinden 14 gün geçirmiş kişilerin de karantinaya girmeden Avusturya'ya seyahat edebileceğini söyledi.

Negatif PCR ya da antijen test sonucuna sahip kişiler için karantina şartlarının devam edeceğini dile getiren Schallenberg, karantinanın 5'inci gününde yaptırılacak testin sonucuna göre karantinadan çıkılabileceği ifadelerine yer verdi.

Ülkede ayrıca, ocak ayında itibaren kapalı alanlarda zorunlu tutulan FFP2 maskelerinin kullanımına son verildi, bu maskelerin yerine normal maske kullanılacak.

Yaklaşık 5 milyon kişinin ilk doz Kovid-19 aşısını yaptırdığı Avusturya'da son 24 saatte 62 yeni vaka tespit edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal