Sosyal Medyada Olay Oldu: Yeni Doğum Yapan Kadının Göğsünden Pembe Süt Geldi

Yurt dışında yaşanan olay duyanları hayrana düşürdü. Yeni doğum yapan genç anne göğsünden gelen pembe sütü görünce şaşkına döndü. Hemen eşini çağırdı nedenini öğrenince çok şaşıracaksınız.

19.11.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-17:36) Sosyal Medyada Olay Oldu: Yeni Doğum Yapan Kadının Göğsünden Pembe Süt Geldi

Yurt dışında yeni doğum yapan genç kadın, göğsünden gelen pembe sütü görünce şaşırdı. Hemen eşini çağıran kadın neler olduğunu anlayamadığını göğsünden kırmızı süt geldiğini eşine de gösterdi. Sütün neden kırmızı renkte geldiğini öğrenenler ise şaşırdı.

ÇOCUĞUNU EMZİRMEK İSTEDİ GÖĞSÜNDEN PEMBE SÜT GELDİ

Kısa bir süre önce doğum yapan genç anne  Jo Johnson Overby, bebeğini 6 haftadır anne sütü ile besliyordu. Bebeğini emzirmek istediği bir gün sütünün renginin pembeye döndüğünü fark etti. Panik olan gen anne hemen eşine haber vererek durumu paylaştı. Onları kayıt altına alan ve kısa bir süre ne olduğunu anlamayan çift, daha sonrasında sütün neden pembeye döndüğünü fark etti. Ne olduğunu anlamaya çalışan genç çift kısa bir süre sonra pembe renkli sütünün çatlak meme uçlarından gelen kan olduğunu ve kızı Gardner'ın tüketmesinin tamamen güvenli olduğunu öğrendi.


SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

Göğsünden pembe süt geldiği anları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan 28 yaşındaki kadın, çektiği videoda, “Kimse bana bir bebeğim olduğunda emzirirken sütümün renginin böyle olacağını söylemedi” dedi. Daha sonra sağdığı iki sütü karşılaştıran Jo’ya takipçilerinden yorum yağdı. Paylaşılan bu videoya yorum yazanlar arasında anne sütünün renginin değişebileceğini bilen ve bizzat deneyimleyen anneler de vardı, bu durumdan ilk defa haberdar olanlar da…Hatta videoya yorum yapanlardan biri de Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite uzmanı Dr. Emily Jacobs’tı. Videoya yaptığı yorumda kanın anne sütüne karıştığı için bu renge dönüştüğünü, bunun en yaygın nedeninin emzirmeden dolayı zarar görmüş ve çatlamış meme uçları olduğunu söyleyen Jacobs, bu durumda süt kanallarının tıkanmaması için emzirmeye devam edilmesinde sakınca olmadığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal