Avusturya'da İki Camiye Saldırı: Terör Örgütü Yandaşları Cami Duvarına Terör Propagandası İçeren Yazılar Yazdı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Ebubekir Camii, terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi oldu. PKK yandaşlarının cami duvarına terör örgütü propagandasını içeren yazılar yazmasının ardından Viyana Büyükelçisi Ceyhun, açıklama yaptı.

04.02.2022-10:46 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-10:46) Avusturya'da İki Camiye Saldırı: Terör Örgütü Yandaşları Cami Duvarına Terör Propagandası İçeren Yazılar Yazdı!

Avusturya’da camiler terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi olmaya devam ediyor. Başkent Viyana’da PKK yandaşları Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) Merkez Camisi'nin saldırmasının ardından 16’ncı bölgede bulunan Ebubekir Camisi’ne terör propaganda içerikli yazılar yazdı. 

CAMİNİN DUVARINA TERÖR PROPAGANDASI İÇEREN YAZILAR YAZILDI

Terör yandaşları, ATİB’in merkez binasının giriş katındaki camları kırarak fiziki zarara uğrattı. Bununla birlikte Viyana’nın 16’ncı bölgesinde bulunan Ebubekir Cami’ni hedef alan terör yandaşları, caminin geçici ibadethanesinin dış duvarına terör örgütü propagandası içeren yazılar yazdı. 

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, İslam dini için önemli bir gün olan Regaip Kandili'nin kutlandığı bir gecede iki camiye yönelik düzenlenen saldırıların ardından açıklama yapmak zorunda olmaktan büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. 

BEKLENTİMİZ, HIZLA YAKALANIP ADALETE TESLİM EDİLMELERİ

Olayın ardından açıklama yapan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, ‘İbadethanelere saldıracak kadar 'alçalan' saldırganların video görüntüleri yetkililere verildi. Beklentimiz, hızla yakalanıp adalete teslim edilmeleri. Vatandaşlarımız merak etmesinler, yetkililer ile temas halinde, gerektiğinde iş birliği yaparak gereken adımları atmaktayız’ ifadelerine yer verdi. 


HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Avusturya’da İslam dinine yönelik yapılan bu saldırılara karşı yetkili makamlara her türlü iş birliğini yapacaklarını dile getiren Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, iki camiye düzenlenen çirkin saldırının takipçisi olacaklarını ifade etti.  

AVUSTURYALI YETKİLİLERDEN SALDIRILARA KINAMA

Başkent Viyana’da yaşanan cami saldırılarının ardından Entegrasyon Bakanı Susanne Raab ile birlikte çeşitli siyasi parti temsilcileri olaya ilişkin kınama mesajları yayınladı. Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, yaptığı açıklamada İslam dinine yönelik yapılan bu saldırının kınanması gerektiğini vurgulayarak ibadet özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. 

İktidardaki Yeşiller Partisi Entegrasyon Sözcüsü Faika El-Negashi de başkent Viyana’da Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) Merkez Camisi'ne yapılan saldırıyı sert şekilde kınadığını ifade ederek bu saldırının ibadet özgürlüğünün yanı sıra demokrasiye de yapılan bir darbe olduğunu dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal