Camide Çiğ Köfte Olayının Gerçeği Ortaya Çıktı: Meğer Amaçları Din Görevlilerine İtibar Suikastı Yapmakmış!

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde, imamlar camide çiğ köfte yapıyor şeklindeki haberlerin gündeme gelmesine ilişkin, açıklama yapan Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, din görevlilerine itibar suikastı yapılmak istendiğini belirtti.

02.02.2022-17:47 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-17:56) Camide Çiğ Köfte Olayının Gerçeği Ortaya Çıktı: Meğer Amaçları Din Görevlilerine İtibar Suikastı Yapmakmış!

Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde imamlar camide çiğ köfte yapıyor şeklindeki haberlerin gündeme gelmesine ilişkin açıklama yaptı. Yaryıkan, gündeme gelen haberlerin yalan ve iftira olduğunu belirterek bu haberlerin din görevlilerinin itibarlarını zedelemek için yapıldığını ifade etti. 

DİN GÖREVLİLERİNE İTİBAR SUİKASTI YAPILMAK İSTENİYOR

Olayın tamamen manipüle edilerek haberleştirildiğini ifade eden Yaryıkan, ‘Sosyal medyada yer alan görüntülerdeki din görevlilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesi ve Müftülük onayı ile gençlere yönelik faaliyetler çerçevesinde bu faaliyetler için ayarlanan bir mekanda gençlere çiğ köfte yapmışlardır. Çiğ köftenin yapıldığı mekan kesinlikle cami değildir ve din görevlilerimiz gençlere yönelik faaliyet çerçevesinde cami müştemelatında bu faaliyetlere ayrılan bir mekanda bu etkinliği düzenlemişlerdir. Durum böyleyken sanki cami içinde imamlar toplanıp çiğ köfte partisi yapıyormuş gibi tamamen uydurma ve manipülatif bir haberle din görevlilerimize itibar suikastı yapılmak istenmektedir. Cami görevlerinin dışında geçlerimize yönelik faaliyetler için de canla başla çalışan din görevlilerimize yapılan bu iftirayı şiddetle kınıyor, iftira ve yalan haber yapanları din görevlilerimizden özür dilemeye davet ediyoruz’ ifadelerini kullandı. 


KİMSE DİN GÖREVLİLİLERİMİZİ SAHİPSİZ SANMASIN

Bazı yayın kuruluşlarının din görevlilerini hedef aldığını belirten Yaryıkan, yalan ve manipülatif haberlin din görevlilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Yaryıkan, ‘Din görevlilerimiz kendi asli görevlerinin dışında müftülüklerimizin görevlendirmesiyle pandemi sürecinde Vefa Destek gruplarında, filyasyon ekiplerinde görev yapmış adeta salgın sürecinin sağlıkçılardan sonra sessiz kahramanları olmuştur. Yine Diyanet İşleri Başkanlığımızın gençlere yönelik faaliyetleri çerçevesinde din görevlilerimizin büyük fedakarlıklarla yürüttükleri faaliyetlerin bu şekilde iftiralarla haberleştirilmesi din görevlilerimizi üzmekte ve motivasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Basın ahlak ilkelerine de uymayan bu tür haberlerin aslının araştırılmadan yapılmasının yanında özellikle din görevlilerini itibarsızlaştırmak için bilinçli bir şekilde yapılması daha da vahimdir. Bu haberlere karşı hukuki haklarımız çerçevesinde gerekeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse din görevlilerimizi sahipsiz sanmasın’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal