Avukatın Etek Altı Görüntüsünü Çeken Katip Tutuklandı

Adliyede kadın avukatın etek altı görüntüsünü çeken katip hakkında dava açıldı. Telefonunda birçok kadına ait etek altı fotoğraf bulunan katip tutuklanırken, 15 yıl hapsi istendi.

25.02.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-15:03)

İstanbul'da bir adliyede meydana gelen olayda, cep telefonu ile kadın avukatın etek altı fotoğraflarını çeken S.M.S. adlı takip hakkında dava açıldı. 16 Ekim 2019 yılında gerçekleşen olayda, avukat B.Ö., adliye içinde bulunan bankamatikte işlem yaptığı sırada arkasında bekleyen bir kişi, cep telefonu ile avukatın etek altı fotoğrafını çekti ve olay yerinden uzaklaştı.

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre, yaşanan bu olaya şahit olan bir vatandaş avukatın yanına gitti ve olayı kadına bildirdi. Bunun üzerine adliyede bulunan polis merkezine giden avukat şikayetçi oldu. Polis ekipleri ihbar üzerine adliyede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından olayı gerçekleştiren kişinin adliyede mahkeme katibi olan S.M.S olduğu belirlendi. Suçunu kabul eden ve görüntü çekmeye çalıştığını söyleyen katip pişman olduğunu söylerken, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından tutuklanan katip hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, avukatın etek altı görüntüsünü çekmek isteyen kâtibin genç kadına temas ettiği, yine avukatın etek altı görüntülerinin çekilerek özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği anlatıldı. Katibin "Özel hayatın gizliliğini ihlal ve sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Dava kapsamında S.M.S.'nin telefonu bilirkişi tarafından incelenirken, bilirkişi hazırladığı raporu mahkemeye sundu. Mahkemeye sunulan raporda, atılı suça konu fotoğraf veya video kaydına rastlanmadığı ifade edilirken, silinmiş dosyalardan iki adet video kaydının bulunduğu, bu dosyalardan bir tanesinin kalem ofisinde, diğerinin duruşma salonu içinde çekilmiş olduğu ifade edildi. Telefondan çıkan kayıtlarda iki kadına ait etek altı görüntüleri bulunurken, ayrıca adliye koridorlarında iki kadının arkasından yürürken çekilen video kayıtlarına da rastlandığı belirtildi.

"ÇOK BEĞENİYORDUM ONUN İÇİN ÇEKTİM"

Bilirkişi raporu sonrası cevap veren S.M.S., olay günü mahkeme kalemine gelen bir avukatın etek altı videosunu çektiğini kabul ederken duruşma salonunda çekilen videoları ise reddetti. Adliye koridorlarında çekilen videoların da yanlışlıkla çekildiğini savunan katip, ATM önünde çektiği görüntüler için ise "Avukat B.Ö.'yü çok beğeniyordum. Onun için çektim" dedi.

S.M.S., ifadesinin devamında söz konusu eylemleri aylar öncesinde yapmak istediğini ancak cesaret edemediğini o gün için kadınlardan hoşlandığı gerekçesiyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal