Avrupalı Yatırımcılar Türkiye'yi Tercih Ediyor, Yatırımlar Artıyor!

Avrupalı yatırımcılar yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda Türkiye'yi hangi sebeplerden ötürü tercih ettiklerini açıkladılar.

25.10.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-14:12)

Polonya Ticaret Odası Başkanı, Marek Nowakowski yaptığı açıklamada, Polonyalı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinden bahsederken iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindi.

Türkiye'nin yatırım fırsatı ülkesi olduğunu ve devlet desteğinin yabancı yatırımcıları desteklediğini aktaran Marek Nowakowski, sadece Polonya'dan değil Avrupa'nın birçok ülkesinden Türkiye'ye yatırımcı geldiğinin altını çizdi.

POLONYA HER ALANDA YATIRIM YAPIYOR

Polonya'nın her alanda Türkiye'ye yoğun yatırımlar yaptığını aktaran Marek Nowakowski, en çok tercih edilen sektörlerin inşaat ve otomotiv olduğunu belirtti. Gelecek yıllarda tarım sektörüne olan yatırımlarında artmasını beklediğini belirten Marek Nowakowski sözlerine şu şekilde devam etti; "Lojistik altyapısı da gelişmiş. Polonya ve Türkiye'yi birbirine bağlayacak demir yolu da yakın zamanda açılacak. Firmalarımız Çin yerine Türkiye'yi düşünüyor. Ürün kalitesi de Türkiye'de çok daha yüksek. Maliyet avantajı da var. Bence bu bir sürecin başlangıcı ve inanıyorum ki çok enteresan sonuçlar getirecek. İkili ticaret hacmimizi de daha da geliştirebiliriz."

MEDİKAL VE KOZMETİK SEKTÖRLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Polonya Türkiye Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Koray Akgüloğlu Polonyalı yatırımcıların medikal ekipmanlar ve kozmetik sektörlere de ilgisi olduğunu söylerken bazı firmaların Türkiye'ye zincir mağazalar açmayı planladığını belirtti. Akgüloğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Polonyalı yatırımcılar Türkiye'de bu sektörlerdeki hızlı gelişimin farkında. Bazı Polonyalı şirketler Türkiye'de zincir mağazalar açmayı hatta burada üretim yapmayı planlıyor. Firma burada mağazalar açarak civar ülkelerden gelen turistlere de erişmek ve Türkiye'yi diğer marketlere erişmek için bir köprü olarak kullanmak istedi. Önce Türkiye'de altyapısını ve tedarik ağını geliştirmeyi daha sonra buradan Orta Doğu ve Afrika ülkelerine ihracat gerçekleştirmeyi düşünüyorlar."

YATIRIMLAR GELECEK YILLARDA ARTMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye Belçika Lüksemburg Ticaret Odası (TBLTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Şeremet Türkiye'nin bulunduğu konum itibariyle odak noktası olduğunu belirtti. Yatırımcıların Orta Doğu, Kuzey Afrika ve diğer ülkelere geçmek için Türkiye'yi merkez aldıklarını belirten Şeremet sözlerine şu şekilde sürdürdü; Benzer yatırımlar artarak devam edecek, dış ticaret hacminde olumlu gelişmeler olacaktır. Türk şirketler de Belçika'da yeni yatırımlar yapıyor ve yapacak." Şeremet daha sonra, yakın gelecekte Belçika'nın ekonomik bölgelerinden temsilcilerin İstanbul ve Ankara'ya gelerek iki ülke arasındaki ticaretin olumlu yönde artması için görüşme yapacağını bildirdi.

RUSYA TARIM SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPIYOR

Rus Türk Ticaret Evi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş'da benzer açıklamalara yer vererek Türkiye'nin jeopolitik konumumun yanı sıra, yatırımcılara sağladığı ekonomik, lojistik ve katı olmayan teşvik paketleri sebebiyle tercih sebebi olduğunu aktardı. Kurtuluş, Avrupa ülkelerine taşınacak ürünlerin Türkiye üzerinden güvenli bir şekilde geçtiğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti; "Türkiye coğrafi konumu itibarıyla sadece konteyner değil, ro-ro, kargo ve tır nakliyesiyle de navlun konusunda maliyet avantajı sağlıyor." Konuşmasının devamında Türkiye'de 2 bin 130 Rus şirketin olduğunu belirten Kadir Kurtuluş, iki ülke arasındaki iş birliğinin özellikle tarım sektöründe artarak devam edeceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal