Dünya Devinden Türkiye'ye Yeni Yatırım Kararı!

Küresel çapta yaşanan pandeminin ardından Batılı şirketlerin vazgeçilmez üreticisi konumuna gelen Türkiye'ye bir yatırım haberi de Alman moda devi Hugo Boss'tan geldi.

08.10.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-14:21) Dünya Devinden Türkiye'ye Yeni Yatırım Kararı!

Dünya’nın önde gelen moda markalarından biri olan Hugo Boss Türkiye'de üretimini yükseltme kararı aldı. Alman devi Hugo Boss, Türkiye'nin kendileri adına en önemli bir kaynak ülke durumunda olduğunu ifade etti. 

Alman devi Hugo Boss, Türkiye'de üretimini artırmak için yeşil ışık yaktı. Hugo Boss, önümüzdeki sene üretimdeki istihdam sayısını 1.000 kişi artıracağını açıkladı. 

Küresel çapta yaşanan pandeminin ardından Batılı şirketlerin vazgeçilmez üreticisi konumuna gelen Türkiye, art arda dünya devi firmalardan aldığı yatırımlar ile dikkatleri üstüne çekti. Son gelen yatırım haberi de Alman moda devi Hugo Boss'tan geldi. 

22 YILDIR TÜRKİYE'DE

Alman evi Hugo Boss, 22 yıl önce İzmir'de kurduğu takım elbise fabrikasıyla Türkiye pazarına girmişti. Alma devi Türkiye’deki hedefini şimdi büyüttü. Hugo Boss’un AG Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Haiko Schafer yaptığı açıklamada, ‘’22 yıldır buradayız. İlerisi için çok net planlarımız var, Türkiye'deki operasyonu büyütmek istiyoruz. 3-4 yıl içinde İzmir'deki fabrikamızın kapasitesini iki, hatta üç katına çıkarmayı planlıyoruz’’ ifadelerini kullandı. İzmir’deki mevcut Hugo Boss fabrikasında 3 bin 300 kişi çalışıyor. Bu sayıya ilave Alman devi 1.000 kişilik istihdam daha yaratacak.

Hugo Boss’un AG Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Haiko Schafer yaptığı açıklamada, 

‘’22 yılda İzmir'e toplam 90 milyon euroluk yatırım yaptık. 2022 yıl için yapacağımız 4 milyon euroluk yatırım, bugüne kadar yaptığımız yıllık ortalama yatırımın yüzde 30 üstünde olacak. En fazla ürünü değer olarak buradan satın alıyoruz. Ayda iki basamaklı milyon euroluk alım yapıyoruz, önümüzdeki yıl bu rakam üç basamaklı olabilir. Şu anda Türkiye bizim için en önemli kaynak ülke durumunda. Tedarik zincirimizin yüzde 40'ı EMEA bölgesinden geliyor. Yakın tedarike daha da odaklanacağız, bu bölgeden yaptığımız tedarik oranını yüzde 60 artıracağız. Aynı oran Türkiye alımları içinde geçerli olacak. Türkiye'den ağırlıklı olarak örgü ürünleri, dokuma pantolon alıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 10 firma ile stratejik iş ortağımız var. Burada tercihimiz çok sayıda tedarikçiyle çalışmak değil, daha az sayıda stratejik ortaklık ile ilerlemek yönünde.’’ ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE ÇİFTE REKOR YAŞADI 

Türkiye’de hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, geçtiğimiz seneye kıyasla eylül ayında yüzde 9 artışla 1 milyar 948 milyon dolar, ocak-eylül ayı dönemleri arasında ise yüzde 22.3 artışla 14 milyar 810 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Artan ihracat talebi sektöre çifte rekor getirdi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe, ‘’Küresel tedarik zincirindeki değişimin pozitif etkilerini giderek daha fazla hissediyoruz. Sektör, eylülde yüzde 81 ile salgın öncesinin kapasite kullanım oranlarına yaklaştı. İhracata çalışan firmalarda kapasite kullanımı yüzde 85'in de üzerine çıktı. Bazı firmalar, siparişlere yetişebilmek için vardiyalı sisteme döndü’’ açıklamasında bulundu. 

ABD'Lİ ŞİRKETTEN TÜRKİYE ADIMI 

ABD'li sigorta firması Chubb, sağlık sigortası alanında faaliyet gösteren Cigna'nın Türkiye ve Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetlerini 5.75 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Anlaşma ile ilgili açıklama iki şirket tarafından ortak yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Chubb, Cigna'nın Türkiye'deki ortaklıkta bulunan %51 payın yanı sıra Güney Kore, Tayvan, Yeni Zelanda, Tayland, Hong Kong ve Endonezya'daki kaza ve sağlık sigortası faaliyetlerini almış olacak. 

DÜNYA DEVLERİ 'TÜRKİYE' DİYOR 

Pandemi sonrası ülkemize giren yatırımlar devam ediyor. Alman devi Hugo Boss’tan sonra Polonyalı hazır giyim markası LPP ve İsveçli mobilya perakendecisi IKEA Türkiye'ye yönelik yatırım planları açıkladı. Alman ilaç şirketi olan Boehringer Ingelheim ve Belçikalı paketleme şirketi DW Reusables da Türkiye'de yeni yatırımlara imza attı. 

Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Konfederasyonu'nun (EURATEX) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hadi Karasu konu ile ilgili, ‘’Polonya ve İtalya'daki çok sayıda firmayla Türkiye'de üretimi görüşüyoruz. Online satışın kaçınılmaz hale gelmesi ile yeni tedarik zinciri ihtiyacını doğuruyor’’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal