ABD, Yunanistan'a Yığınak Yaparken CHP'liler Atina'da Ne Arıyordu?

ABD, Yunanistan’a tarihinin en büyük askeri muhimatını yığmaya devam ediyor. Bu hazırlıkların hedefinde bölgedeki bir çok ülke gibi Türkiye de var. Türkiye’yi hedef alan bu hazırlık sürecinde CHP’li siyasiler ise Atina’da sarmaş dolaş poz veriyorlar.

25.10.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-12:05) ABD, Yunanistan'a Yığınak Yaparken CHP'liler Atina'da Ne Arıyordu?

Pandemi ile birlikte dünyada dengeler hızla değişmeye devam ediyor. Dünya’da bir çok noktada yeni askeri gerilimler oluşurken Türkiye sınırının hemen yanı başında da ABD, tarihinin en büyük yığınaklarından birini yapıyor. 

Yıllar önce hazırlıklarına başladıkları buradaki üsse son zamanlarda sevkiyatları hızlandırdılar. Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu bugünkü yazısında tam da bu noktaya parmak basarak buradaki tehdidi gözler önüne seriyor. Babaoğlu bugünkü yazısında; ABD’nin Yunanistan’ı her an patlamaya hazır bir cephaneliğe dönüştürdüğünü anlatırken çok daha önemli başka bir noktayı da işaret ediyor; Türkiye’nin hemen yanı başındaki savaş hazırlığı sürerken CHP’li siyasetçilerin Atina’da Yunan siyasetçilerle sarmaş dolaş poz vermesinin bir anlamı olmalı diyor. 

“İstanbul’a helikopter uçuşu uzaklığa... Yani Dedeağaç’ta olanlara baksak, bir durup kendimize geleceğiz. Ne oluyor yahu diye sorsak... Hatta durumlar böyleyken bizim İstanbul’un sözde idarecilerinin ikide bir Yunanistan’a gidip sarmaş dolaş olmalarının anlamı ne diye sorsak... Belki pek çok şeye uyanacağız...”


SAVAŞ İÇERİDEN KUŞATAMA OLMADAN KAYBEDİLMEZ

Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda Atina’ya yaptığı ziyaret sırasında verdiği pozlar o zaman da gündem olmuş ve bu ziyaretin ve sıcak pozların anlamsız olduğu çok fazla konuşulmuştu. Tam da Türkiye’nin sınırına Dedeağaç’a tarihin en büyük yığınaklarından biri yapılırken gerçekleşen bu ziyaret sonrasında İmamoğlu ve ekibinden mantıklı bir açıklama gelmemiş hatta adeta turistik bir ziyaret gibi lanse edilmişti.


YUNANİSTAN’DA BAYRAM HAVASI

Yunan medyası ise ülkelerinin bir ABD üssüne dönüşmesini bir bayram gibi karşılayıp önümüzdeki günlerde gelecek daha fazla mühimmatı vatandaşa müjde diye duyuruyor. Haşmet Babaoğlu yazısında ABD’nin yanı başımızda oluşturduğu tehdidi anlattıktan sonra Türkiye’nin içerisinde oluşturulan cepheye de dikkat çekip bunu Necip Fazıl Kısakürek’in Savaş Yazıları üzerinden okurlarıyla paylaşıyor; “Polonya 20 gün içinde tuzla buz oldu. Hitler de şöyle izah etti: “Harp tarihinde görülmemiş bir hadise!” Fakat Polonya, Varşova kapılarında sulh dilenciliğine çıkmadı. Almanlara, bana bir avuç toprak bırak da içinde akıllı uslu oturayım demedi.” diyerek içeriden de kuşatılan toplumların günü geldiğinde sessiz sedasız nasıl teslim olduğuna dikkat çekmiş.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal