Avrupa’da Ciaran faciası: 6 ülkede 8 kişi hayatını kaybetti

Avrupa’da yaşanan Ciaran Fırtınası sebebiyle 6 ülkede 8 kişi hayatını kaybetti. Fırtına sebebiyle pek çok noktada ulaşım aksarken enerji nakil hatları da zarar gördü.

03.11.2023-11:13 - (Son Güncelleme: 03.11.2023-17:26)

Avrupa’nın batı bölgelerinde etkili olan Ciaran Fırtınası, saat 200 kilometreyi bulan şiddetiyle pek çok ülkede hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtınada devrilen ağaçlar yüzünden Belçika, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya ve İspanya'da can kayıpları yaşandı.

Ölenlerin en küçüğünün 5 yaşındaki Ukraynalı bir çocuk olduğu açıklandı.

Enerji nakil hatları zarar gördü

NTV’nin haberine göre; Fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar görmesi sonucu Fransa'da 1,2 milyon hane elektriksiz kaldı.

Bazı bölgelerde telefon erişimi de kesildi.

Avrupa Ciaran Fırtınası

Okullar tatil edildi

İngiltere'nin güneyinde yüzlerce okul tatil edildi.

Hollanda, İspanya ve İngiltere'deki birçok kentte uçuşlar iptal edildi. Havalimanlarında yoğunluk oluştu. Tren seferlerinde de aksaklıklar yaşandı.

Ciaran fırtınasının öncü etkileri İtalya'da da görülmeye başladı. Ülkede her geçen gün artan yağışlı ve fırtınalı hava, özellikle kuzeydeki Veneto ve Toskana bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Toskana bölgesinde Prato'ya bağlı Montemurlo beldesinde 85 yaşındaki bir kişi, evinin zemin katında tamamen sular altında kalmış odada ölü bulundu. Kurtarma ekipleri, yaşlı adamın üst kata çıkamadığı için sel sularında boğulduğunu öne sürdü.

Veneto bölgesinde de 1 kişinin kaybolduğu bildirilen haberde, Toskana bölgesine dün 3 saat içinde 200 milimetre yağış düştüğü belirtildi.

Meteoroloji uzmanları, fırtınanın Avrupa genelinde hafta boyunca etkili olmayı sürdüreceğini açıkladı. Öte yandan fırtına öncesi yaşanan şiddetli yağışlar birçok Avrupa kentinde hayatı felç etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal