ABD İsrail’e desteğini sürdürüyor: İHA’lar Gazze’ye iniş yaptı

İsrail ile Hamas savaşında 28. güne girilirken Tel Aviv tarafına desteklerini sürdüren ABD’ye ait insansız hava araçları (İHA), Gazze’ye iniş yaptı.

03.11.2023-09:52 - (Son Güncelleme: 03.11.2023-09:52)

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail Hamas çatışmaları sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sivil sayısı 9 bini geçti. Savaşın 28. gününde yeni gelişmeler yaşandı.

Netanyahu: Para musluklarını açın

Haber7’de yer verilene göre; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in havadan ve karadan saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki savaşın kendilerine ekonomik maliyetler çıkardığını söyledi. Netanyahu, "para musluklarının açılması ve ihtiyacı olan herkese para dökülmesi" talimatı verdiğini ifade etti.

İsrail Hamas

Hamas’tan açıklama

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail Kuvvetleri'nin Gazze'de tüm gücüyle savaştığını, Hamas'ı yok etmeye odaklandığını ve tüm rehineleri eve getirmek için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. Açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şehri'nin kuşatmasını tamamladığı belirtildi. Dün akşam saatlerinde yapılan bu açıklamaya Hamas'tan yanıt geldi. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin evlerine "siyah çantalarla" döneceklerini belirtti. Sözcü Ebu Ubeyde, "Gazze, İsrail için tarihin laneti olacak." dedi.

ABD İHA’ları Gazze’de

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD insansız hava araçlarının Hamas'ın elindeki rehinelerin yerini tespit etmek için Gazze üzerinde uçuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal