AB’den Türkiye’ye vize kolaylığı sözü: Yeni bir hazırlık içindeyiz

Vize serbestisinde yaşanan sıkıntıların çözümü için Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle temasların devam ettiğini ifade eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'Yeni bir hazırlık içindeyiz ve vize kolaylığı süreci başlatacağız' cevabını aldık." dedi.

02.11.2023-10:31 - (Son Güncelleme: 02.11.2023-17:18)

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği ilişkiler başta olmak üzere otomotiv, emlak ve diğer sektörlerde haksız fiyat artışı ve stokçuluğa yönelik denetimler hakkında bilgi verdi.

Vize serbestisinde yaşanan sıkıntıların çözümü için Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle temasların devam ettiğini ifade eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'Yeni bir hazırlık içindeyiz ve vize kolaylığı süreci başlatacağız' cevabını aldık." dedi.

Vize kolaylığı için süreç başlayacak

AA’da yer alan habere göre; Bolat, Avrupa Birliği ile ilişkilerinin siyasi diyalog açısından 2019'da durdurduğunu ancak ekonomi ve ticaret noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek göreve geldikten sonra Avrupa Birliği yetkilileriyle 4 temaslarının olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Vize Serbestisi

Bakan Bolat, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile yeni dönemde yapıcı, ticaret ağırlıklı, Gümrük Birliği'ndeki sıkıntıları karşılıklı telafi etme iradesi gösteren bir tutum sergilediğine işaret ederek "Görüşmelerde vize konusundaki sıkıntıların aşılması noktasında şikayetleri en üst perdeden dile getirdiğimizde, 'Yeni bir hazırlık içindeyiz ve vize kolaylığı süreci başlatacağız' cevabını aldık." dedi.

400 milyon TL ceza uygulandı

2023 yılında 9 bin 761 firma ve 44 bin 802 ürüne yönelik denetim gerçekleştirildiğini belirten Bakan Bolat, denetimler sonucu 400 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulandığını söyledi.

Konut satış ilanları takip ediliyor

Bakan Bolat, "İkinci el taşıtların sıfır fiyatının üzerinde olması ve ilan yoluyla pazarlanması yıl sonuna kadar yasaklandı. Bu denetimlerde de 67,5 milyon lira idari para cezası uygulandı. Tespit edilen 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira idari para cezası uygulandı." dedi

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Bolat, gümrüklerde yapılan denetimlerle çok miktarda kaçak eşya ve uyuşturucunun ülkeye girişinin engellendiğini de söyledi.

8,8 ton uyuşturucu yakalandı

Bolat, "27 Ekim tarihi itibarıyla tam 19 milyar 100 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirdik. Bunun 3,6 milyar lirası, aşagı yukarı 8,8 ton uyuşturucu olmaktadır. Bu da gümrük muhafaza ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır." bilgisini paylaştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal