Hafta sonu planlar yapanlar dikkat: Meteoroloji’den yeni hava durumu raporu

Meteoroloji’nin yayımladığı son hava durumu raporuna göre hafta sonu Türkiye’nin batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise yeniden mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Detaylar haberimizde…

03.11.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 03.11.2023-17:25)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bartın ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Adana'nın ve Osmaniye'nin güneyi, Hatay'ın kıyı kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji’den hafta sonu için uyarı

Cumartesi günü, yurdun büyük bölümünde parçalı ve az bulutlu hava hakim olurken, Ege ve Marmara'nın kuzeydoğusu ile Hakkari, Van, Muş ve Ağrı çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Ege ve Marmara'nın kuzeydoğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji hava durumu

Pazar günü, yurdun batı kesimlerinde yağışlı sistem etkili olacak. Orta ve Doğu Karadeniz, Marmara'nın batısı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz ile Ege Bölgesi'nin tamamında yağış görülecek. Yağışlar Marmara, Doğu Akdeniz ile Ege'nin kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu beklenen günün en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara'da 24, İstanbul'da 27, İzmir ve Adana'da 28, Antalya'da 25, Diyarbakır'da 23 derece civarında seyredecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal