Avrupa İslamofobi Raporu 2020 Raporu Yayımlandı: Yaşanan Irkçı Saldırılar Büyük Tepki Çekti

Birçok ülkede İslam karşıtlı olanların yaptıkları eylemler şiddetini giderek artırdı. Avrupa’da hazırlanan, 'Avrupa İslamofobi Raporu 2020' Avusturya'daki Leopold Weiss Enstitüsü tarafından paylaşıldı.

02.01.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 02.01.2022-09:37)

Ne yazık ki dünya genelinde ırkçılık yapılmaya devam ediliyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde bulunan Müslümanlara karşı yapılan şiddet içerikli tutum, bazı politik kışkırtmalar nedeniyle son yıllarda giderek arttı. Avrupa’nın yayınladığı İslamofobi Raporu, 2020 yılında Müslümanlara uygulanan şiddeti gözler önüne serdi. Yayınlanan raporda birçok Müslümanın fiziki saldırılardan ötürü ciddi mağduriyetler yaşadığına belirtiliyor.

AVRUPA İSLAMOFOBİ RAPORUNU YAYIMLADI

Dünyanın kanayan yaralarından biri olan ırkçılık, günümüzde ne yazık ki hala devam etmek. Avrupa’da yapılan bir çalışma ise Müslümanlara karşı yapılan hem ruhsal hem de fiziksel şiddeti gözler önüne serdi. Avrupa'da İslam karşıtlığı üzerine çalışmalar yapan Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı ve Georgetown Üniversitesinden Prof. Dr. Farid Hafez'in hazırladığı "Avrupa İslamofobi Raporu 2020" Avusturya'daki Leopold Weiss Enstitüsü tarafından paylaşıldı. 

MÜSLÜMANLARIN MARUZ KALDIĞI IRKÇILIK ANLATILDI

Birçok ülkeden 37 akademisyenin katıldığı yer aldığı aynı zamanda, uzman ve sivil toplum aktivistinin katkıda bulunduğu ve 31 ülkenin ele alındığı İslamofobi raporında Avrupa'da İslam karşıtlığının 2020'de nasıl ilerlediği örnekler eşliğinde anlatıldı. Uluslararası birçok kurum tarafından desteklenen raporda, siyasetten medyaya, sosyal yaşamın çeşitli alanlarında Müslümanların karşı karşıya kaldığı ırkçı saldırı ve eylemler bir araya getirildi ve örneklendirilerek raporlandı. 

İSLAMOFOBİ EYLEMLERİ DİJİTAL ORTAMLARA TAŞINDI

İçinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle evlerde vakit geçirdiğimiz dönemde ise Müslümanlara karşı uygulanan ırkçılık dijital platformlarda kendini göstermeye başladı. Yapılan ırkçı saldırılarda ise kadınlar hedef alındı. 

İslamofobi 2020 raporu yayımlandı

IRKÇI ŞİDDET ALMANYA'DA 9 KİŞİNİN HYATINI KAYBETMESİNE NEDEN OLDU

Almanya’da yaşanan ırkçı saldırıda sağ görüşlü terörist grubunun 9 kişi canice katletmesi geçen yılın en çok konuşulan olaylarından biri arasında yerini aldı. Teröristin özellikle göçmen kökenli kişilerin uğrak mekanlarına yönelik araştırma yaptığı ortaya çıktı.Danimarka'da ise bir Müslümanı takip eden iki kişi, mağdura "Müslüman mısın? Neden buradasın?" şeklinde sorular yöneltti. Mağduru evine kadar takip eden şahıslar, zorla evine girdikleri Müslüman'ın ağır şekilde yaralanmasına neden oldu.

ESTONYA'DA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNE DOMUZ KAFASI BIRAKTILAR 

Estonya’da Müslümanlara karşı yapılan bir saldırıda ise maskeli olan bir kişi, Tallinn'de Türkiye ve Azerbaycan Büyükelçiliklerinin yanı sıra bir İslam merkezinin önüne domuz kafası bıraktı.

FRANSA'DA ÖRTÜLÜ İKİ KADIN BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI

Irkçılığın kendini en çok gösterdiği yerlerin başında gelen Fransa’da ise geçtiğimiz senelerde 19 ve 40 yaşlarında iki tesettürlü kadına Eyfel Kulesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Müslüman kadınlara ağır hakarette bulunan saldırganlar, 40 yaşındaki kurbanın akciğerine isabet eden bıçak darbeleri nedeniyle ağır yaralanmasına neden oldu. Bir diğer islamofobik saldırı ise Finlandiya’da kasaplık yapan Müslüman bir gence düzenlendi. Dükkana saldıran halk genci ağır yaraladı ancak failler herhangi bir ceza almadı. 

KOSOVA'DA BİR CAMİ YAKILDI

Kosova'nın başkenti Priştine'nin yaklaşık 40 kilometre batısındaki Verboc köyünde bir cami yakıldı. Kuzey Makedonya'nın Bitola kentinde yeni inşa edilen iki caminin dış cephesine "Ayasofya bir kiliseydi ve öyle kalacak" ifadesi grafiti şeklinde yazıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal