Avrupa endişeyle takip ediyor: Kuzey Akım boru hattında gizemli sızıntı

Rusya’nın bakımda olduğunu duyurdu Kuzey Akım boru hattındaki gizemli bir sızıntı Avrupa ülkelerini kara kara düşündürüyor. İsveç Sahil Güvenliği’nin yaptığı açıklamaya göre boru hattında dördüncü bir sızıntı daha tespit edildi. İşte ayrıntılar...

29.09.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 29.09.2022-16:30) Avrupa endişeyle takip ediyor: Kuzey Akım boru hattında gizemli sızıntı

Rusya’dan Almanya’ya, sonrasında da Avrupa’ya giden Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hattında daha önce gerçekleşen 3 sızıntının ardından İsveçlilerden yeni bir sızıntı açıklaması daha geldi. İsveç gazetesi Svenska Dagbladet'in aktardığına göre Sahil Güvenlik, Rusya'dan Almanya'ya giden iki boru hattının toplam üç yerde hasar görmesinden sonra dördüncü bir sızıntı daha tespit edildi. Rusya’nın bakımda olduğunu duyurdu Kuzey Akım boru hattındaki gizemli bir sızıntı Avrupa ülkelerini kara kara düşündürüyor.

Kuzey Akım boru hattında gizemli sızıntı

Daha önce Danimarka ve İsveç açıklarında Rusya'ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında üç sızıntı olduğu bildirilmiş, gemilerin bölgeye yanaşmaması uyarısı yapılmıştı. İsveç Sahil Güvenliği’nin yaptığı yeni açıklamaya göre ise aynı bölgede dördüncü bir sızıntı gerçekleşmişti. 

Kuzey Akım boru hattı

Kasıtlı bir eylem iddiası

Hem Danimarka hem de İsveç’in iddiasına göre boru hatlarında yaşanan bu sızıntılar bir kaza sonucu değil, kasıtlı bir eylem sonucunda ortaya çıktı. AB de Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki gaz sızıntılarının kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu, tesadüfi olmadığını bildirmişti.

Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatı, gerekli bakımların yapılamadığı gerekçesiyle 31 Ağustos'ta durdurulmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal