Sanayi ve Teknoloji Bakanı büyük başarıyı açıkladı: Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Küresel İnovasyon Endeksi 2022 raporuna göre Türkiye’nin 51. basamaktan 37. basamağa yükseldiğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

29.09.2022-12:09 - (Son Güncelleme: 29.09.2022-16:31)

Küresel İnovasyon Endeksi 2022 raporu an itibariyle açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Küresel İnovasyon Endeksi 2022 raporuna göre Türkiye’nin 51. basamaktan 37. basamağa yükseldiğini açıkladı.

Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı

Resmi Twitter hesabından konu hakkında bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  "Türkiye, tarihinin en yüksek seviyesinde. 20 yılda sıfırdan inşa ettiğimiz ar-ge ve inovasyon ekosistemi yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edecek." dedi.

Bakana Varank ayrıca bu başarıyla Türkiye’nin tarihinin en yüksek seviyesine çıktığını vurguladı ve ‘’Son iki yılda 14 basamak yükselerek, 132 ülke içinde 37. sıraya yerleştik.’’ ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı. 

Küresel İnovasyon Endeksi, dünyada ülkelerin inovasyon performansının düzenli olarak değerlendirildiği en önemli yayınlar arasında yer alıyor. Endeks, her yıl düzenli olarak Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO) öncülüğünde hazırlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal