Av Sezonu Açıldı Balıkçı Tezgahları Şenlendi!

Av yasağının kalkması ile denize kıyısı bulunan illerde çok fazla avlanmanın olmasıyla balıklar, Bolu ve Karabük'e getirildi. Balıklar vatandaşlardan çok fazla talep görüyor.

13.09.2021-19:00 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-19:00) Av Sezonu Açıldı Balıkçı Tezgahları Şenlendi!

Av sezonunun 1 Eylül tarihinde başlamasıyla beraber, Bolu'nun Gölyüzü Mahallesi’ndeki Balık Pazarı'nda, hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

Çevre illerden avlanan balıklar, kentteki tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşlardan çok fazla ilgi gören pazarda, vatandaşlar tarafından en fazla hamsi, istavrit ve sardalya balıkları tercih edilmekte.

Bir işletme sahibi işletme sahibi balıkların tezgahları süslediğini belirterek, ‘İlk haftalarda palamut azdı ve çıkmıyordu. 3 gündür palamut da olmaya başladı. Balıklar güzelleşti, fiyatı 20 liraya düştü. Daha da düşmesini bekliyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Yıldız, mevsimlerin değişip, havaların sıcak olduğunu belirterek ‘Buna rağmen iyi olacağını umuyoruz. Palamut ve hamsiden umudumuz var.’ ifadelerini kullandı.

SHEM SATICILARIN HEM TÜKETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Tezgahlarda sardalyanın kilosu 20 liradan, uskumru, mezgit, istavrit ve Karadeniz hamsisi 25 liradan, barbun 35 lira, Karadeniz çipura 55 lira, Karadeniz levreği 65 lira ve deniz levreği ise 80 liradan satışa sunuluyor.

Bartın ve Zonguldak'tan Karabük'e balıklar getirilerek satıcıların ve tüketicilerin yüzü güldü.

Tezgahlardaki hamsi, uskumru, istavrit ve mezgit kilosu 30 liradan, barbun 40 lira ve sardalya 20 liradan satılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal