Atina'da Kumpas! İngiltere Büyükelçileri Türkiye İçin Darbe Senaryoları Çalışıyor

Yunanistan'ın 127 yıllık sağcı gazetesi Estia, İngiltere'nin Atina, Lefkoşa ve Ankara büyükelçilerinin Yunan siyaset ve medya temsilcilerini toplayarak, “Erdoğan'ın günleri sayılı, kansız bir geçişe gidiyoruz” dediğini yazdı.

17.10.2021-09:50 - (Son Güncelleme: 17.10.2021-10:06) Atina'da Kumpas! İngiltere Büyükelçileri Türkiye İçin Darbe Senaryoları Çalışıyor

Yunanistan'ın muhafazakar-sağ eğilimli en eski gazetesi olan Estia, dünkü sayısında, akıl almaz yazılar paylaştı. Gazetenin iddiasına göre; İngiltere'nin Atina, Ankara ve Kıbrıs Rum Yönetimi büyükelçileri, Yunan hükümetindeki bakanları, Yunanistan ana muhalefet partisi Syriza temsilcileri, gazete yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve bazı analistleri bir araya toplayarak, Türkiye siyasetini tartıştırdıklarını ve Türkiye’de Erdoğan iktidarının sonuna geldiği sonucuna vardıkları öne sürüldü. Kan donduran senaryolar paylaşan Yunan gazetesi, geçişin kansız olacağının tahmin edildiğini de ayrıca vurguladı. 

ESTİA GAZETESİ: TOPLANTIYI İNGİLTERE’NİN ATİNA BÜYÜKELÇİSİ DÜZENLEDİ

Estia Gazetesı; ‘Atina, Lefkoşa ve Ankara gibi kilit görevlerdeki üç önemli İngiliz Büyükelçinin komşu ülke Türkiye'deki durum konusunda görüş alış-verişi alışılagelen bir uygulama değil, üstelik bu kadar geniş katılımla’ şeklindeki ifadeleri kullandı. İngiltere'nin Atina Büyükelçisi Matthew Lodge tarafından gerçekleştirildiği belirtilen organizasyonun 'olağanüstü bir iş’ olduğu şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

atina

DÖRT FARKI KAYNAKTAN ARAŞTIRDIK SONUÇ AYNI!

Estia Gazetesı; ‘Buluşmanın ilk olarak gizli kalması planlanmıştı. Ancak görüşme sızdırıldı. Gazetemiz de en azından dört kaynakla iletişime geçerek toplantıda konuşulanları ve tam katılımcılarını, ayrıca tartışmanın tam içeriğini öğrenmeye çalıştı’  şeklindeki ifadelerden sonra edindikleri toplantı hakkında bilgileri şu şekilde aktardı;

atina

İNGİLTERE’NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KONUŞTU

‘İşin özü, büyükelçilerin Türkiye'ye ilişkin çizdikleri resimde. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi (Dominick Chilcott), İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkilinin de önünde, artık Erdoğan'ın iktidardaki günlerinin sayılı olduğunu, yeni bir duruma kansız bir geçişin ihtimal dışı olmadığını söyledi. Bunun üzerine (Erdoğan'ın) sağlığına dair söylentilere dair detaylı bir tartışma yaşandı.’

Gerçekleşen toplantıda 'darbe senaryoları'nın da ihtimal dahilinde kabul edilip tartışıldığını dile getiren Estia gazetesi, ‘Bir saray darbesinde ailesinin korunması ve güven altına alınmasına yönelik garantilerle iktidarın barışçıl teslimine liderlik edebilecek şahıslara atıfta bulunuldu’ şeklinde yazdı. Barışçıl iktidar teslimi senaryosu için, ‘ Yapılan tartışmalardan, bu isimlerin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve görevdeki iki yetkili olduğunun anlaşıldığını’ şeklindeki ifadeleriyle Eski Cumhurbaşkanı Abdullah ve AKP’den ayrılarak kurulan son iki parti işaret edildi.

Gazetenin yazdıklarına göre; ‘Başta Ankara Büyükelçisi olmak üzere İngiliz diplomatlar, 'Yunanistan açısından Türkiye önemli ama Türkiye açısından Yunanistan o kadar önemli değil. Ancak Yunanistan rehavete kapılmamalı, çünkü Erdoğan Ege'de sıcak bir olaya neden olarak kahramanca bir çıkış teşebbüsünde bulunabilir, ya da aksine Ege'deki sıcak olaydan yararlanıp bunu iktidarda kalmak için kullanabilir' dediler.’ 

ESTİA GAZETESİ: ERDOĞAN BUNU AŞAR DİYEN DE OLDU

Estia Gazetesi, toplantı esnasında, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir daha tahminlerini boşa çıkaracağı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023'teki 100. yılını kutlayacağına’ dair karşıt görüşlerin de öne sürüldüğündü yazısında belirtti.

Estia Gazetesi’ne göre, yapılan Türkiye toplantısında; Başbakan Kiriyakos Miçotakis'in gelecek Mayıs’ta erken seçim ilan edebileceği, buna gerekçe olarak da 'Türkiye ile savaş' halinde olduklarını gösterebileceği de konuşuldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal