Atatürk Orman Çiftliği Arazisi Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi

Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi hakkında açılan davada "Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz" diyerek yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karar, ABD Büyükelçiliği'nin Çukurambar'da yükselen inşaatını da kapsıyor.

22.08.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-11:01) Atatürk Orman Çiftliği Arazisi Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi

Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları Odası tarafından açılan davada, 5 Eylül günü müzayede ile satışa çıkarılacak Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi için, 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Sözcü'nün haberine göre, kararın gerekçesinde, "AOÇ arazilerinde ticaret ve konuta izin verilemez. Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz'' denildi. Karar, ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği inşaatının devam ettiği 37 bin metrekarelik araziyi de içine alıyor.

ARAZİLERİN 37 BİN METREKARESİ ABD'YE SATILDI

1983 senesinde çıkarılan bir kanun ile AOÇ arazilerinden bir kısmı şartlı şekilde ve tıp fakültesi yapılması için Gazi Üniversitesi'ne verildi. Fakat bu araziler daha sonra TOKİ'ye devredildi. Arazilerin 37 bin metrekaresi TOKİ tarafından 88 milyon dolar bedelle ABD'ye satıldı. Geride kalan araziler ise 5 Eylül'de yapılacak açık artırma ile satışa çıkarılacaktı. Çukurambar'daki 37 bin metrekarelik arazi üstüne ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği inşası devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal