Astor Piazzolla Kimdir?

Astor Piazzolla, Google'ın kendisini doodle yapmasından sonra gündem olmuştu. Peki Astor Piazzolla kimdir? Astor Piazzolla mesleği ne? Astor Piazzolla neden öldü? Astor Piazzolla kaç yaşında?

11.03.2021-11:37 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-08:37) Astor Piazzolla Kimdir?

11 Mart 1921 doğan Astor Piazzolla, Google Doodle'da yer aldı. Dünya müzik kültürüne çok büyük katkılarda bulunan sanatçı, 10 yaşındayken tango şarkılarında kullanılan bandoneonu çalmaya başladı. Daha sonra kendi tango müziklerini besteleyen Astor Piazzolla, efsanevi bir isim olarak müzik tarihinde yerini almıştır.

Bununla birlikte internet kullanıcıları Astor Piazzolla'nın kim olduğunu araştırıyor. Peki, Astor Piazzolla kimdir? Astor Piazzolla mesleği ne? Astor Piazzolla neden öldü? Astor Piazzolla kaç yaşında?

ASTOR PIAZZOLLA KİMDİR?

Dünya müzik kültürüne çok büyük katkıları olan Astor Piazzolla, 11 Mart 1921'de doğdu. Tam adı Astor Pantaleón Piazzolla'dır. Doğduğu yer Mar del Plata, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e 400 km uzaklıktadır.

Astor Piazzolla iki yaşındayken annesi New York'a yerleşti ve Piazzolla 1937'ye kadar orada yaşadı. Ünlü sanatçının annesi terzi, babası ise berberlik yapıyordu. Çocuk arkadaşı ise Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Rocky Marciano'ydu.


ASTOR PIAZZOLLA MESLEĞİ NE?

Astor Piazzolla, henüz 10 yaşındayken Tango müziklerinde kullanılan bandoneonu çalmaya başladı. 1943 yılında Tango müziğinin efsanevi ismi olarak bilinen Carlos Gardel ile birlikte müzik yapamaya başladı. Astor Piazzolla, oda müzikleri, senfoni, bale müzikleri ve tango müzikleri besteledi.

Astor Piazzolla, 1954 yılında eğitim almak için kazandığı bursla Paris'e gitti. Fransa'da olduğu dönemlerde önemli eğitmenlerden ders aldı. Bir yılın ardından ülkesi Arjantin'e geri döndü. Tangoyu geliştirmek için çalışmalar yaptı ve kendi tarzını tangoda uygulamayı başardı.

Piazzolla, Buenos Aires Üniversitesi'nde konser veren ilk tango müzisyeni olarak tarihe geçti. Bunun ardından ülkesinde çok fazla tanınmaya başladı ve tiyatro, film, plak şirketlerinden beste yapması için teklifler aldı.

Paris Opera Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu ve La Scala Opera Orkestrası ile birlikte konser verdi. Astor Piazzolla, 100'ü aşkın kayıt yaptı ve dünyada bilenen en önemli bandoneoncu olarak tarihe geçti. 4 Temmuz 1992'de Arjantin'İn başkenti Buenos Aires'te hayata gözlerini yumdu.

ASTOR PIAZZOLLA NEDEN ÖLDÜ?

100 yıl önce 1921 yılında doğan Astor Piazzolla, ölene kadar müzik yapmaya devam etti. Ölmeden iki yıl önce beyin kanaması geçiren Piazzolla'nın ölürken bilincinin kapalı olduğu biliniyor. Öldükten sonra arkadaşları ve sevenleri tarafından Astor Piazzolla'yı anma konseri düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal