Astıma Ne İyi Gelir?

Astıma ne iyi gelir? En dikkat çekici nefes alma sorunlarından birisi olan astım, her yaştan kişinin karşı karşıya kalmış olduğu bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Böyle durumlarda yapılacak olan şeyleri yazımızda topladık.

08.06.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:22) Astıma Ne İyi Gelir?

Astıma ne iyi gelir? En fazla yaşanan nefes alma problemlerinden olan astım hastalığı durumlarında neler yapmalıyız? İşte yapılacaklar...

Astım Nedir?

Astım, akciğer içinde yer alan hava yollarının şişmesinden kaynaklı olarak karşımıza çıkan bir hastalıktır. Bu şişmenin hemen ardından ilgili yerde daralma da görülür. İşte bu yüzden kişi nefes alma ve verme işlemini çok sağlıklı bir biçimde yapamaz. Bundan dolayı mutlaka tedavi görmek gerekir.

Astım Neden Ortaya Çıkar?

Astım hastalığının nedenleri çok fazladır. Tek bir gerekçeden bahsetmek mümkün değildir. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

  • Özellikle soğuk hava en bilinen sebeplerin içinde öne çıkar.
  • Sigara dumanının da bu rahatsızlığa neden olduğu birçok araştırma sonrasında karşımıza çıkar
  • Bunun yanı sıra özellikle bahar aylarının gelmesinin ardından ortaya çıkan polenleri de unutmamak lazım.
  • Tüm bunlara ek olarak küf, toz ve hayvanların tüyleri de astımın nedenleri içinde dikkat çeker.

Astıma İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

  • Astıma ne iyi gelir: Karanfil, astım ile mücadelede en çok kullanılan doğal ürünlerin başında gelir. Bunun için 5 ya da 6 tane olacak şekilde karanfilin bir bardaklık su içinde mutlaka kaynatılması gerekir. Ardından yapılacak olan şey ise bunu süzmektir. İçine bir miktar bal koyulur. Çok iyi bir biçimde karıştırılmasının ardından artık kullanımı mümkündür. Gün içinde bunu tüketmek, astım olan hastalar için uygulanan bir çözüm yoludur.
  • Astıma iyi gelen şeyler içinde aynı zamanda zencefil de bulunur. Bunun özellikle suyunun tercih edilmesi şarttır. Sadece bu değil aynı zamanda nar suyunun da olması gerekiyor. Yani iki sıvının çok dikkatli bir biçimde karıştırılması şart. Kullanımı ise kolaydır. Astım hastalığı olan kişilerin gün içinde en az 2 kere bunu tüketmeleri gerekir.
  • Astımla mücadele etmek isteyen kişilerin tercih edebileceği bir diğer ürün ise siyah çay olarak dikkat çeker. Bunun içinde son derece özel olan kafein sayesinde astımın etkilerinin ortadan kalkmış olduğu kanıtlanmıştır. Aynı zamanda bu ürünün bir diğer özelliği ise akciğer yollarını temizlemesidir.
  • Astıma doğal çözüm denildiği vakit inciri unutmamak şart. Bir miktar inciri alın. Bunu hemen suyun içine koyun. Geceden bekletmek gerekiyor. Daha sonra bunları aç karnına ve sabahları tüketmek lazım. Böylelikle hastalığın olumsuz olan etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Astıma ne iyi gelir: Bal kullanımı astım rahatsızlığı olan kişiler için en bilinen yöntemlerin başında gelir. Bunu ilk olarak sıcak suyun içine koyun. Miktarının bir kaşık olması yeterlidir. Günde tüketimini en az 2 en fazla 3 olacak şekilde yapın. Özellikle öksürük ve nefes alma krizlerinin önüne bu şekilde geçmek çok da zor olmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal