Kanser Önleyici Besinler

Kanser önleyici besinler sayesinde çok daha güzel bir yaşam sürmek mümkün. Çağımızın vebası olarak bilinen kanser, sadece sigara kaynaklı değil. Aynı zamanda birden çok besin de bu zor hastalığa neden olmakta. Bazı besinler ise bunun tam tersi olarak kanseri önlüyor. İşte tüm detaylar haberimizde...

08.06.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:15) Kanser Önleyici Besinler

Kanser önleyici besinler arasında her daim en çok ilgi çekenlerin başında karotenoidler gelmekte. Bunun nedeni ise sahip olduğu özellik. Çünkü vücut içinde oluşan, kanser yapma özelliğine sahip olan birçok farklı oluşumu başarılı bir biçimde azaltmakta. Yer aldığı besinler ise kırmızı, sarı ve yeşil renge sahip olanlar. Bunların arasında tatlı patates ve kabak, mevcut maddenin en çok olduğu sebzelerin içinde öne çıkmakta. Bunun yanı sıra karpuz, portakal, nektarin, şeftali içinde de bunun olduğunu hemen söyleyelim. Genellikle mevsime göre tüketmek en mantıklı yol olarak dikkat çekiyor.

BAKLAGİLLER KANSERİ ÖNLER Mİ?

Kanser önleyen besinler arasında aynı zamanda çok sık tüketilen baklagiller de var. Bunlar son derece geniş bir aile. En bilinen ve en çok yenilenleri ise soya fasulyesi, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulye. Bunların içinde posa bulunuyor. Böylelikle sindirim sistemi çok daha iyi çalışmakta. Bunun yanı sıra zengin olan proteini de unutmamak lazım. İşte bu yüzden hafta da 2 kere ya da 3 defa tüketmek mantıklı olacak.

KANSERİ ÖNLEYEN İÇECEKLER HANGİLERİ?

Kanseri önleyen içecekler denildiği zaman akla hemen çay gelmekte. Çayın gerek siyahı gerekse yeşili son derece iyi bir antioksidan olarak dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra her daim içinde polifenol var. Ancak yeşil çayın bir adım önde olduğunu hemen ifade etmek lazım. Bundan dolayı kanser riskini aşağıya çekmek için yeşil çay içmek her daim tavsiye edilen bir durumdur. Hatta bunu günlük olarak 1 veya iki kere olacak şekilde yapın. Böylelikle çok daha sağlıklı bir biçimde hissetmek mümkündür.

KANSERİ ÖNLEYEN DİĞER BESİNLER NELER?

Kanser önleyici besinler arasında aynı zamanda şunlar var;

  • Lahana ve brokoli gibi sebzeleri çok bir biçimde olacak şekilde tüketmek her daim tavsiye edilen bir durumdur. Bunun yanı sıra aynı özelliklere sahip olan pazı, turp, karnabahar da unutulmamalı.
  • Bunların tümünün en dikkat çekici özellikleri ise içlerinde yer alan madde sayesinde insan bağışıklık sistemini çok iyi ve güçlü bir hale getirmeleri.
  • Aynı zamanda domatesi unutmamak lazım. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu ürünün pişmiş bir biçimde tüketilmesi tavsiye edilir. Böylelikle sağlamış olduğu faydalar tam 8 kat artar.

Kanser önleyici sebze ve meyveleri mutlaka  ifade edildiği şekilde tüketin. Bunu aksatmayın. Özellikle yağlı olan yiyeceklerden kesinlikle kaçınmanız gerektiğini unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal