Aşı oruç bozar mı, hangi aşı orucu bozar? Diyanetin Kovid-19 aşısı açıklaması

Her sene ramazan ayı geldiğinde orucu bozan durumlar gündeme gelmektedir. Diyanet görevlilerine sorulan sorulardan biri de 2019 yılından sonra gündeme gelen aşı olmak orucu bozar mı sorusudur. Peki, aşı olmak orucu bozar mı, oruçlu iken aşı yapılır mı? İşte o merak edilen sorunun yanıtı…

11.03.2022-11:30 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-11:34) Aşı oruç bozar mı, hangi aşı orucu bozar? Diyanetin Kovid-19 aşısı açıklaması

Oruç ibadeti yerine getirilirken kişinin kendi iradesi ile ağız yolu ile vücuduna aldığı sıvı ya da katı tüm besinler orucu bozmaktadır. 

Aşı ise genellikle koldan deri altından uygulanan bir sağlık uygulamasıdır. Bu durumda kişiye aşı yapıldığında ağız yolundan bir madde almaz. Oruç tutarken güvenle aşınızı olabilirsiniz. Oruçlu iken Kovid-19 aşısı yaptırmaktan çekinmeyin sağlığınızı korumak adına gönül rahatlığı ile aşınızı olabilirsiniz.

Aşı oruç bozar mı?

Aşının orucu bozduğu durumlar

Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre; besin değeri taşımayan aşılar oruç ibadetine zarar vermez. Yalnızca uygulanan aşı ağızdan damla yolu ile kişiye uygulanacak ise ve kişi oruçlu iken yapılan aşı vitamin değeri taşıyorsa o zaman oruç bozulabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal