Aşı İkna Timleri Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Aşı ikna timleri, koronavirüs aşısıyla ilgili tereddütlü vatandaşların endişelerini giderme ve Kovid-19 aşı için ikna çalışmalarına devam ediyor.

27.05.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-11:13) Aşı İkna Timleri Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Tartışmasız koronavirüs aşısıyla mücadelede dünya çapında en etkili yöntem Kovid-19 aşısı. Ancak bazı vatandaşlar yapılan yalan yanlış haberlerle, koronavirüs aşısına karşı kafa karışıklığı yaşıyordu. Sağlık Bakanlığı, insanların koronavirüs aşısı hakkında en doğru bilgili alması için çalışmalarına her alanda devam ediyor. Kurulan aşı ikna timleri, hem aşı hakkındaki soruları cevaplıyor hem de imkanı olmadığından aşı olmaya gidemeyen vatandaşların evlerine kadar giderek aşılarını olmalarına yardımcı oluyor. 

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan ve sırası gelmesine rağmen ‘evden çıkmıyorum’ düşüncesiyle 4 aydır aşı olmayan 90 yaşındaki kadın ile 20 kişi, koronavirüs aşısı olmaya ikna edildi. 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 17 ilçede kurulan aşı ikna timleri, aşılamada öncelik sırası kendilerine gelmesine rağmen aşı olma konusunda endişeleri olan evlere misafir oluyor ve insanların sorularını cevaplıyor.

AŞI İKNA TİMİ ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

En Çok Sorulan Soru ‘Aşının Yan Etkisi Var Mı?’ İşe merak edilen soruları detaylıca cevaplamakla başlayan sağlık ekipleri, tedirgin olan insanların büyük oranda fikirlerini değiştirmesine yardımcı oluyor.

BİRÇOK KİŞİ AŞILANDI

Bazen dakikalarca bu konuda konuşma yapan ikna timi, ikna olanlara evlerinde koronavirüs aşılarını yapıyor. Canla başla çalışan ekip, bugüne kadar bu yöntemle bin kişiyi aşkın aşılama yaptı.

‘NASIL OLSA EVDEYİM’ DİYE AŞI OLMUYORDU

Aşı sırası gelmesine rağmen evden çıkmadığı için aşı olması gerekmediğini düşünen 90 yaşındaki Ayşe Bacakoğlu ve 20 kişi daha aşı ikna timleri sayesinde koronavirüs aşılarını oldu.


BİZLER DE AŞI OLDUK

Kendisi de ikna çalışmalarına katılan İlçe Sağlık Müdürü Gülay Elçi, Kovid-19 aşılarından dolayı endişeli olan Mehmet ve Perihan Gediş çiftine, ‘Bizler de aşıları olduk. Binlerce insan aşı oldu. Sıkıntı yaşamadı. Bu köye defalarca geldik. Aşı olanlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı’ diye konuştu.

HİZMETE BAKAR MISINIZ, HİÇBİR ÜLKEDE BÖYLE SEFERBERLİK YOK

Sağlık ekiplerinin açıklamaları üzerine aşı olamaya razı olan Mehmet Gediş, aşı sonları şunları söyledi:

‘Aşı için birçok kişi fikrini açıkladı. Ben de kime inanacağımı bilemedim. Hocalarımız bizi ikna etti. Herhangi bir tedirginliğim kalmadı. Hizmete bakar mısınız? Ayakta aşımızı olacağız. Hem sizden hem devletimizden Allah razı olsun. Ne kadar söz söylesek yetersiz gelir. Büyük çaba ve gayret var. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle seferberlik görülmemiştir. Üstelik de ücretsiz.’


‘ARTIK CESURUM, KORKMUYORUM

Aşı olmaktan korkan Ayfer Uçak da ‘Çevremizdeki bazı kişiler 'aşının yan etkileri olur' diyordu. Hocalarımız geldi bize durumu anlattılar. Düne kadar çok korkuyordum. Artık cesurum, korkmuyorum. İnşallah bu hastalıklı günleri geride bırakırız.’ Dedi.

Aşı ikna timinde yer alan Doktor Betül Yılmaz, çalışmaya başladıkları süreç boyunca birçok kişiyi aşı olmaya ikna ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

‘Ekibimiz kurulduğu günden beri bütün köyleri belli aralıklarla dolaşıyoruz. Yaş aralığı değiştikçe tekrar gidiyoruz. İnsanlar bilinmedik durumla karşılaştıkları için tedirgin olabiliyor. Sağlık çalışanlarının fikirlerini önemsiyorlar. Biz de onlara durumu anlatıyoruz ve ikna ediyoruz. Aşılama bu şekilde daha etkili oluyor’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal