Asgari Ücretin 5 bin 376 Bin Lira Olmasını Söyleyen Kılıçdaroğlu: 'CHP Belediyelerde 4 bin 500 Lira Vereceğiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret 5 bin 376 olması gerektiğini savunmuştu. Asgari ücretin açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, partilerinin idaresindeki belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını açıkladı.

17.12.2021-14:09 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-15:35)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada 2022 asgari ücretin net 4 bin 253 liraya çıkarıldığı duyurdu. Asgari ücretle ilgili yapılan açıklamaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, partilerinin idaresindeki belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını sosyal medya hesabından paylaştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret açıklanmadan önce bu rakamın en az 5 bin 376 olması gerektiğini ifade etti. CHP lideri, asgari ücreti dolarla endeksleyerek bu rakama ulaşılması gerektiğini söylemiş ve iktidarı hedef almıştı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra ise sosyal medya hesabından kendi partisinin belediyelerine vereceği ücreti açıkladı.  

İKTİDARI HEDEF ALMIŞTI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki günlerde asgari ücretle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Yıl başında 384 dolar karşılığı 2 bin 825 lira para veriliyordu. Şimdi 14 lira ki onu da aştı. Dolar kuru 14 lira hesap edilirse bugün itibarıyla 5 bin 376 lira işçiye para verilmesi lazım’ Konuşmalarında iktidarı hedef alan Kılıçdaroğlu, ‘Bu yılın başında, yani asgari ücret belirlenirken asgari ücret 384 dolardı. Bugün dolar kuru yine yükselmiş. Bugünkü dolar kuru ile çarpılsın, 384 dolar karşılığında Türk lirası işçiye asgari ücret verilsin. Bizim düşüncemiz bu. Hatta o konuda bir hesap yaptım. 2 bin 825 TL net, yıl başında asgari ücret. 384 dolar, böldüğünüz zaman 2 bin 825 TL, net para kazanıyordu. Şimdi 14 TL ki 14 TL'yi aştı, eğer 14 TL hesap edilirse dolar kuru, bugün itibariyle 5 bin 376 net işçiye para verilmesi lazım. Bunun bir de vergi yükü var. Dolasıyla asgari ücretin, sanayici üzerinde uluslararası rekabet gücünü olumsuz etkilememesi için asgari ücretin vergiden muaf olması lazım. Bunu da ifade ettik’ sözlerine yer vermişti. 

Bu konuşmalarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin idaresindeki belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını sosyal medya hesabından üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Öte yandan CHP lideri, asgari ücreti dolarla endeksleyerek bu rakama ulaşılması gerektiğini söylemiş ve iktidarı hedef almıştı.

ASGARİ ÜCRETİN 5 BİN 500 LİRADAN FAZLA OLMASINI İSTEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücreti dolarla endeksleyerek en az olması gereken miktarın 5 bin 376 lira olmalı diyerek iktidarı hedef almıştı. 

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yönelik yaptığı değerlendirmesinde,  ‘Verilen oranı küçümsemiyoruz’ ifadelerini kullanmıştı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrette vergilerin kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklamanın ardından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Asgari ücretten gelir vergisinin alınmaması lazım.’ dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin net olarak 4.253 liraya yükseltilmesini açıklamasından sonra, ücretin içinden gelir vergisinin ve damga vergisinin kaldırılacağını da duyurdu. Başkan Erdoğan’ın açıklamaları sonrası CHP lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Asgari ücret üzerinden gelir vergisinin alınmaması lazım. Bundan ayrıca vergi alırsanız doğru değil’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal