Asgari ücrete zam gelecek mi? Çalışanların uzun zamandır beklediği zam haberine Ak Parti'den açıklama gecikmedi

Asgari ücret yeniden mi zamlanıyor? sorusu gündemden düşmüyor. Artan enflasyon nedeniyle vatandaşlar asgari ücretin yeni bir zam alması gerektiğini düşünüyor. AK Parti'den ise bu konuda ilk kez açıklama geldi. Zam yapılacak mı? Zamlar ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen tüm sorulara ait detaylar..

25.03.2022-11:54 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-16:49) Asgari ücrete zam gelecek mi? Çalışanların uzun zamandır beklediği zam haberine Ak Parti'den açıklama gecikmedi

2022 yılında asgari ücret ciddi bir zam aldı. Henüz yıl bitmeden üst üste gelen zam oranları enflasyon nedeniyle erimeye başladı. Çalışan ve asgari ücret alan vatandaşlar yeni bir zam beklentisi içine girdi. Artan enflasyon asgari maaşın yetmemesine neden oluyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar meclisten çıkacak asgari ücret zam kararını heyecanla bekliyor. 

Enflasyonun artmasıyla asgari ücrete yapılan zam eridi

2022 Ocak ayı itibariyle asgari ücrete beklenen zam %50.54 olarak yansımıştı. Asgari ücret 4 bin 253 TL'ye yükselmişti. Söz konusu zam oranı son yılların en büyük zammı olarak yansıdığı için vatandaşlar çok sevindirmişti. Ancak asgari ücretle çalışanların bu sevinci kısa sürdü. Henüz 2022 Ocak ayında yapılan zamdan kısa bir süre sonra enflasyon ciddi bir oranda yükseliş gösterdi. Tüketim, barınma, gıda gibi temel giderlerin rakamları bir anda yükselince asgari ücretli çalışanlar yettirememeye başladı. Herkes yıl ortası yeni bir zam yapılmasını talep ediyor. Peki, yetkili kişiler bu konuda ne diyor?

Asgari Ücret

AK Parti’den açıklama geldi 

Asgari ücret yeniden mi zamlanıyor? sorusu gündemden düşmüyor. Gündemde yoğun bir şekilde konuşulan asgari ücret zammı konusuna AK Parti’nin yanıtı da gecikmedi. AK Part Grup Başkan Vekili Cahit Özkan bu konuda mevzuat değişikliği yapılabileceğini vurgulamıştı. Çalışma uzmanı olan Doç. Dr. Aziz Çelik ise bu tarz bir zamma henüz gerek olmadığını vurguladı. Taraflar fikir ayrılığı yaşarken vatandaşlar ise kesinlikle zam taleplerinde ısrarcı davranmaya devam ediyor. Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bu taleplerin anlamlı olmadığını belirterek zammı onaylamayan isimler arasında yer aldı. İlerleyen günlerde konunun meclise taşınıp taşınmayacağına dair ise henüz net resmi bir açıklama yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal